Inspiration från naturen

22 oktober 2020

Den globala golvtillverkaren och hållbarhetsledaren Interface har lanserat sin nya kollektion, Brushed Lines™. Med inspiration från naturen kombinerar kollektionen diffusa linjer med organiska former och matta nyanser, och ger en exklusiv look som tål vardagsanvändning. Brushed Lines innehåller 39 procent återvunnet material och är koldioxidneutral under hela produktlivscykeln, som en del av programmet Carbon Neutral Floors™.

golv.jpg
Bild: Interface

Designad för att komplettera naturligt nött inredning och för att reflektera charmen hos äldre byggnader, är kollektionen Brushed Lines en modern tolkning av ett klassiskt formspråk. Estetiken lämpar sig för både stora och små miljöer och passar väl ihop med Interface textilplattor och nora®-gummigolv för integrerade golvlösningar.

Kollektionen kom till världen genom våra kunders önskan om att använda mer textur och färg för att sätta prägel på deras lokaler. 

Med en subtil design inspirerad av obearbetade och naturliga motiv, med ljusfångande inslag som glittrar på golvet, visar Brushed Lines upp en modern elegans. Dess 20 kulörer sträcker sig från varma och kalla neutrala toner till jordnära, mineralliknande färger, med varianter såsom Blush, Honey, Rouge, Celadon, Teal Oxide och Eucalyptus.

Brushed Lines™ har Sound Choice™-baksida som standard, för att erbjuda samma prestanda som en hård yta men utan buller.

– Kollektionen kom till världen genom våra kunders önskan om att använda mer textur och färg för att sätta prägel på deras lokaler. Brushed Lines utrustar arkitekter och designers med diskreta och sofistikerade golv i en samtida och neutral palett för att skapa en trygg och inspirerande arbetsplats, säger Mandy Leeming, Design and Development Manager, Interface EMEA.

När kunder beställer golvprodukter från Interface, som till exempel Brushed Lines, väljer de textilplattor, LVT och nora®-gummigolv som är koldioxidneutrala genom produktlivscykeln, genom det tredjepartsverifierade programmet Carbon Neutral Floors™.

Brushed Lines-kollektionen innehåller 39 procent återvunna material och är enkel att installera och underhålla. En av många insatser som Interface gör för att uppnå sitt mål att bli ett koldioxidnegativt företag till 2040. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.