Industricharm i Glasfabriken

2 februari 2018

Glasfabriken, en byggnad från 1950-talet som tidigare tjänat som glasfabrik. Nu utvecklar Svenska Hus den kulturklassade industrifastigheten till ett modernt kontorshus om ca 7 000 kvm och uthyrningsarbetet har precis påbörjats. Svenska Hus har som ambition att påbörja byggnationen under våren 2019.

Glasfabriken.jpg
Bild: Svenska Hus

Historirskt sett är Hammarby Sjöstad en industristadsdel utanför Stockholms innerstad. Stadsdelen har genomgått en stor förändring och ingår numer i Stockholms utvidgade kärna med såväl affärsverksamheter som kontor och bostäder.

De 7 000 kvm kontorsytor som Svenska Hus kan erbjuda tillskapas genom påbyggnad av fyra våningsplan på den befintliga fastigheten som idag har tre våningar. Glasfabriken moderniseras varsamt och de tidstypiska detaljerna från  1950-talet behålls.

Varierad stadsmiljö

I gatuplan planeras för saluhall och restaurangverksamhet vilket kommer att bidra positivt till stadsmiljön med ytterligare liv och rörelse.

Som komplement och ytterligare bidrag till den varierade stadsmiljön bygger Svenska Hus även fem unika hyresrättsradhus i anslutning till fastigheten.

UTHYRNINGSPROCESSEN I GÅNG

Glasfabrikens 7 000 kvm blir inte svåra att hyra ut, tror Philip Wallgren.

– Vi kommer aktivt att påbörja uthyrningsprocessen nu, men för redan dialog med ett antal intressenter. I Glasfabriken kommer vi att kunna erbjuda kontorsytor mellan 800 och 1 200 kvm. Vi hyr gärna ut planvis men har också möjlighet att tillskapa trapphus för att dela av ytan till flera mindre ytor.

Svenska Hus har som ambition att påbörja byggnationen  under våren 2019 med delvis inflyttning redan i slutet av 2019. Övriga hyresgäster kommer att kunna flytta in i början av 2020 om allt går enligt plan


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.