Inbjudande, personligt och inspirerande

13 januari 2022

Aranäs Fastigheter har varit en del av Kungsbacka sedan 1940–talet. Från början ett traditionellt byggmästarföretag, idag en modern och aktiv samhällsbyggare som är delaktig i utvecklingen av framtidens Kungsbacka. Nu har bolaget även utvecklat sina egna ytor och med hjälp av INTRO flyttat in i ett minst sagt personligt kontor.

Flyttlådorna gick från ett otidsenligt kontor med inredning från 90-talet till ett kontor som kan inspirera andra och som både är transparent och inbjudande. Och inte minst välkomnande.

– Vårt uppdrag var att skapa ett helhetskoncept i de nya lokalerna, berättar Wictoria Ostrelius, vd på INTRO. Aranäs ville börja jobba aktivitetsbaserat och behövde flexibla och sociala ytor skapade för samarbete, där det skulle vara enkelt att mötas.

Vi har velat skapa ett kontor som känns som ett hem, en rofylld miljö att landa i. 

Samtidigt ville de att det nya kontoret skulle vara personligt och varmt snarare än strikt och offentligt. Resultatet kan nog bäst beskrivas som en representativ och välkomnande våning.

– Aranäs ville ha en inkluderande, kreativ och inspirerande miljö som bryter lite mot normerna, men som ändå är funktionell. Vi har skapat olika miljöer som framkallar olika känslor och blandat färgpaletter på ett innovativt och smakfullt sätt, beskriver Wictoria Ostrelius vidare. Vi har jobbat mycket med att försöka skapa värme med hjälp av mörkt trä, naturmaterial och textilier.

INTRO har också vävt in Aranäs kärnvärden plus den grafiska profilen på flera kreativa sätt.

– Aranäs grafiska profil och deras färgpalett löper som en röd tråd genom de båda våningsplanen. Allt mötesrummen är till exempel döpta efter bolagets många kärnvärden. Vi har också designat en folie till alla glaspartier som tydligt visar bolagets profil.

INTRO har även formgivit alla platsbyggda möbler såsom reception, touchdown-arbetsplatser, avdelare med mera.

Även om Aranäs nya kontor är byggt för många människor är ytorna uppdelade på ett sätt som gör att helhetskänslan ändå blir både intim och ombonad.

– Vi har velat skapa ett kontor som känns som ett hem, en rofylld miljö att landa i. Ytorna är uppdelade på ett sätt som gör att personalen får möjlighet att välja mellan olika zoner, beroende på om man behöver jobba avskilt, fokusera eller behöver ytor för kreativa samarbeten, berättar Wictoria Ostrelius.

Det är också ett kontor där kreativiteten ska få synas och där arbetet ska få ta plats.

– En viktig del i detta är att Aranäs exempelvis har tillgång till stora skrivtavlor i varje mötesrum för att tillsammans kunna jobba med olika projektidéer.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.