ICONiska kontor i Växjö

14 maj 2019

ICON beskrivs som Växjös modernaste kontorsbyggnad. Mitt i det pulserande området Arenastaden tornar höghuset upp sig och här finns unika och toppmoderna kontorslokaler för framtidens företag.

Redan i januari 2016 togs de första spadtagen för ICON i Växjö och ett par månader senare började byggnaden växa på höjden. Med sina 67 meter i höjd och med ett unikt överhäng har byggnaden blivit ett nytt landmärke i det småländska landskapet. 

Men ICON är mer än bara ett kontorshus. Byggnaden är en multifastighet som, förutom kontor, även innehåller 260 bostäder, hotell-lägenheter, spa, gym och restaurang. 

– Varje dag rör sig cirka 2 000 personer i huset och det är verkligen en levande mötesplats. ICON är platsen där man kan träna, äta lunch på någon av restaurangerna, ta en fika på innergården eller hänga med kollegorna på after work i skybaren. Det finns inte många byggnader i Växjö eller Sverige där du kan göra allt detta på en och samma plats, säger Gabriel Schön, Marknadschef på APP Properties.

Milsvid utsikt på våning 17

I ICON finns totalt 4 500 kvadratmeter kontor och 1 600 kvadratmeter coworkingyta. Under maj månad står de sista lediga kontorsytorna färdiga för inflyttning. På plan fyra finns 146 kvadratmeter, som passar det mindre företaget på drygt 10-14 medarbetare och längre upp, på våning 17 finns 594 kvadratmeter ledigt, med en milsvid utsikt i alla väderstreck. 

– Vi har även en flexibilitet i planlösningen som gör att vi kan klyva lokalen i tre delar om ungefär 200 kvadratmeter styck, säger Gabriel Schön. 

En anpassning av lokalerna är inga problem. APP Properties ser det som sitt ansvar, som hyresvärd, att skapa bra förutsättningar för sina hyresgäster. 

– Även om färdigställandet av lokalerna är i slutfasen finns det alltid möjlighet att tillsammans med oss titta på hur vi bäst kan anpassa lokalerna efter våra hyresgästers behov. Mycket tid spenderas på arbetsplatsen och därför är det viktigt att skapa miljöer där människor trivs, kan arbeta och tillåts vara kreativa, säger Gabriel Schön. 

Kringtjänster i byggnaden

Det är ett varierat utbud av företag som valt att ha sina lokaler i ICON. Växjö har blivit ett IT-nav och ICON passar bra för bolag som satsar på employer branding och ett kontors attraktionskraft har blivit allt viktigare för att hitta rätt medarbetare. 

– Det är tuff konkurrens om kompetensen och där hjälper en kreativ och unik arbetsplats till att höja attraktiviteten hos företagen, det ser vi bland annat hos Play ´n GO och Sigma Technology som har sina kontor högt upp i huset.

ICON har en egen reception i lobbyn som erbjuder service till kontoren, boende och besökare. Datt byggnaden har ett eget konferenscenter och en restaurang på taket som erbjuder luncher.

– Det ska vara smidigt att vara hyresgäst i ICON. Vi sköter det praktiska, som frallorna till frukostmötet eller bokar det stora konferensrummet till kundkvällen, så att hyresgästen kan fokusera på affärerna, säger Gabriel Schön. 


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.