Hyr ut i "Cube"

28 juni 2022

Wihlborgs har tecknat avtal med tre olika hyresgäster om totalt 4 200 kvm i Nya Vattentornet 4 (”Cube”) på Ideon. En av de nya hyresgästerna är MAX IV (Lunds universitet) som flyttar in den 1 oktober.

cube.jpg
Bild: Wihlborgs

Verksamheten inom den nationella forskningsanläggningen MAX IV växer och därmed även behovet av kontorsplatser. Lunds universitet kommer därför för MAX IV:s räkning att hyra 1 000 kvm i Cube för primärt stödfunktioner samt viss forskning och övervakning på distans.

Övriga hyresgäster som nyligen tecknat avtal i fastigheten är ett SaaS (Software as a Service)-bolag som utvecklar lösningar för e-handel genom en AI-baserad plattform och som hyr 2 100 kvm med inflyttning den 1 augusti 2022, och en mjukvaruleverantör som hyr 1 100 kvm med inflyttning den 1 januari 2023.


Cube, som är ritat av arkitekten Gert Wingårdh, färdigställdes 2007 och är miljöcertifierad med LEED Guld. Företag som väljer att etablera sig här blir grannar med teknikbolag som Sony, Schneider Electric, Sigma Connectivity och Element Logic.

- Cube har under de senaste åren uppgraderats och omvandlats till en attraktiv och hållbar multi-tenant-fastighet. Här finns moderna och yteffektiva kontor, bra service och goda kommunikationer. Den samverkan och de utbyten av kunskap och innovation som finns på området är dessutom svårslagen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.