House Be storsatsar

18 oktober 2023

Norrländska coworkingföretaget House Be gör sin största satsning någonsin och etablerar sig i Tullmagasinet i Umeå, i folkmun kallat ”Tullkammaren”. Byggnaden med anor från 1901, som då var avsedd för att hysa Umeå hamns magasin och tull, blir nu, mer än 120 år senare, den nya mötesplatsen för Umeås näringsliv. Hela huset kommer nu att skräddarsys för att göra de ca 3800 kvm till en optimal coworkingyta för 400 Umeåbaserade medlemmar. House Be är en coworkingaktör med rötterna i Åre har sedan 2017 vuxit stadigt och finns förutom i Åre även i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall och Östersund.

House Be.jpg
House Be gör sin största satsning någonsin och etablerar sig i Tullmagasinet i Umeå, i folkmun kallat ”Tullkammaren”.

Tullkammaren, som ägs av fastighetsbolaget Campus X, kommer nu att anpassas för coworkingverksamheten. Här kommer öppna ytor med moderna arbetsplatser skapas, studios för de som vill stänga dörren om sig samt mötesrum och konferenslokaler i varierande storlek växa fram. Medlemstrycket på House Be:s befintliga coworking i Umeå har varit så stort att lokalerna inte räcker till. Inflyttning i Tullkammaren kommer ske från och med 1 februari 2024.


Tillsammans med våra medlemmar och näringslivet i Umeå vill vi skapa en mötesplats där människor och företag når sin fulla potential.

- Umeå är en stad med ett blomstrande näringsliv där vi vill bidra till ytterligare tillväxt. Tillsammans med våra medlemmar och näringslivet i Umeå vill vi skapa en mötesplats där människor och företag når sin fulla potential. Här får vi möjlighet att skapa det ekosystem av kontor, möten, tjänster och inspiration som vi vill erbjuda våra medlemmar och deras nätverk. Att vi nu flyttar in i hela fastigheten, en ikonisk byggnad som Tullkammaren känns fantastiskt, säger Olof Pergament, VD på House Be.


Campus X som ägs av tillväxtmotorn Fort Knox och Wallenbergsstiftelsen ser fram emot att välkomna House Be:s medlemmar till fastigheten. Johanna Olsson, delägare Fort Knox fortsätter:


- Vi är mycket glada att få välkomna House Be till Tullkammaren. För oss har det varit väldigt viktigt att hitta rätt hyresgäst för Tullkammaren och med House Be har vi funnit både långsiktighet och gott samarbete. Vi ser fram emot House Be:s fortsatta utveckling i fastigheten och som en stärkande aktör i Umeås näringsliv.


Genom mottot Work. Play. Be. vill House Be göra det enklare för sina medlemmar och andra norrländska företag att lyckas, på den plats där de vill leva. House Be kallar det coworking på norrländska och det handlar om att få ut så mycket som möjligt av livet både på och utanför jobbet. Här är nätverkandet en naturlig del av coworkingkoncept och utöver lokalerna erbjuder House Be mängder med möjligheter att få inspiration, energi och att träffa nya människor. De cirka 1600 House Be medlemmarna är kärnan i verksamheten, tillsammans med dem skapar House Be attraktiva events och möten.


- Vi har som målsättning att nå 2000+ medlemmar under 2024 där Tullkammaren kommer att stå för en stor del av denna tillväxt! Ser oerhört mycket fram emot att få välkomna inkubatorer, startups, regionala, nationella och internationella företag in i House Be:s gemenskap, tillägger Olof Pergament.


House Be öppnade under förra året upp fyra nya enheter; två i Skellefteå, en i Umeå och en i Hudiksvall. Närmare 6000 kvadratmeter adderades och nu med tillträdet av Tullkammaren kommer House Be ombesörja totalt ca 17 000 kvm. Ytor som redan skapat värde för företagare på de 9 orter i Norrland där de är verksamma. Medlemskap för större företag har utvecklats för att möta behovet av flexibilitet och aktivitetskalendern som syftar till att ge medlemmarna ett rikare arbetsliv och fritid har fullkomligt exploderat.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.