Stark start för Great Space

25 december 2018

Företagshubben Great Space har fått en stark start i sina nya lokaler på Kungsgatan i Umeå. Nyligen har kommunikationskoncernen Oddo – med byråerna Heja, Huxflux, Halleluja och Punkt PR flyttat in.

Bild: Great Space
Bild: Great Space

Great Space slog upp portarna i centrum den 1 november. Lokalerna, som ligger i samma byggnad som Utopia-gallerian, erbjuder i dag 60 fasta kontorsplatser och ett antal flexibla platser. Med byråerna i Oddo-koncernen på plats är hälften av kontorsplatserna tingade.

– Ett väldigt gott resultat för vår första månad i Umeå. Vi tror på vårt koncept, med co-working, kreativa utbyten och nätverk, och det är glädjande att fler ser värdet i det, säger Petter Ekman.

I den drygt 800 kvadratmeter stora lokalen finns, förutom kontorsplatser, utrymmen för stora och små möten, event, föreläsningar och nätverkande.

– Vi arbetar i olika expertteam för olika typer av kunder och varierande uppdrag. Därför är en flexibel arbetsmiljö avgörande och det finns på Great Space. Dessutom tycker vi att det är utvecklande att träffa andra företag som, precis som vi, ständigt går och funderar på hur de ska skapa värde för sina kunder, säger Sofia Westerlund, vd på Oddo.

Konceptet som sedan tidigare finns etablerat i Sundsvall har skruvats för att matcha det lokala behovet. Grundtanken är densamma, men Umeåhubben kommer ha fler kontorsrum och andra funktioner i ytorna kopplade till sig. Hos Great Space är det inte kontorsplatsen i sig som är det viktigaste. Istället framhålls de andra värdena, som att alltid ha nära till andra att utbyta tankar med.

– Som medlem i Great Space behöver du som företagare inte ödsla energi på avtal om städ, trasiga glödlampor eller tomma bläckpatroner i skrivaren. Här kan du fokusera på ditt företags tillväxt och välmående, säger Petter Ekman.

Under 2019 öppnar Great Space sin andra co-working-hub i Umeå, med 40 kontorsplatser, i Uminova Science Park på universitetsområdet. Under det kommande året planeras även ytterligare 60 kontorsplatser till centrumhubben.

– Med vårt engagemang i Great Space vill vi vara med och bidra till att nya entreprenörer och företag i tillväxtfas kan växla upp och utvecklas. Där upplever vi att vi fått en bra start med hubben i centrum. Det bådar gott inför 2019, säger David Carlsson, vd Balticgruppen.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.