Helhetskoncept till Hyllie Terrass

11 oktober 2022

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Compass Group i kontorshuset Hyllie Terrass för ett restaurang- och servicekoncept. Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service.

På Hyllie Terrass entréplan kommer restaurangen att fokusera på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer även att sköta driften av husets gemensamma reception och servicekoncept anpassat för Hyllie Terrass hyresgäster. Restaurangen beräknas öppna hösten 2023.

– Det här är ett jättespännande projekt, där vi tillsammans med Skanska kommer att skapa en matupplevelse för den moderna arbetsplatsen som förhöjer helhetskänslan för alla hyresgäster i Hyllie Terrass. Hållbarhet och förstklassig service kommer vara ledstjärna i hela vår leverans, säger Robbie Robertson, COO, Compass Group Sverige.

Upplevelsen börjar redan när du kliver in i det ljusa atriet, där du möts av en bemannad reception, sköna soffor och detaljer tillverkade med spillmaterial från vår byggarbetsplats.

Hyllie Terrass kommer att bli ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid, och är pre-certifierat enligt SGBC:s NollCO2. För att uppnå kraven för NollCO2 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut. Hållbarhet genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrasserna, till slutligen maten som kommer att serveras. Alltid med människans behov och hälsa i centrum.


- Hyllie Terrass är utformat för att få människor och företag att bli den bästa och mest hållbara versionen av sig själva. Upplevelsen börjar redan när du kliver in i det ljusa atriet, där du möts av en bemannad reception, sköna soffor och detaljer tillverkade med spillmaterial från vår byggarbetsplats. Då Compass Group har som ambition att vara den mest hållbara leverantören av måltider och tjänster inom sin bransch känns det helt rätt att de nu kommer att driva både service- och restaurangkonceptet i Hyllie Terrass, säger Sofia Ekerlund, Uthyrnings- och marknadschef på Skanska Öresund.

Hyllie Terrass omfattar 12 våningsplan om cirka 14 000 kvadratmeter och är beläget bara ett stenkast från Hyllie Station. Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL. Tidigare signade hyresgäster är bland annat AAK och Skanska.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.