Guiden till det flexibla kontoret

6 oktober 2022

Nu finns det boken som kan bli din guide för att skapa och genomföra en strategi för en flexibel arbetsplats som kan möta de olika behov som medarbetare har.

aram.jpg
Aram Seddigh har skrivit boken "Arbetsplatsstrategi för det flexibla kontoret".

Aram Seddigh är doktor i arbets- och organisationspsykologi, legitimerad psykolog och ekonom. Sin doktorsavhandling skrev han, knuten till Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet, om hur olika typer av kontor och arbetssätt påverkar medarbetares hälsa och produktivitet. 

Nu har han gett ut boken som kan bli en guide för att skapa och genomföra en strategi för en flexibel arbetsplats som kan möta de olika behov som medarbetare har. Fokus är i första hand på hybrid och aktivitetsbaserat arbetssätt, men metoden gäller även andra arbetsplatser.

Varför behövs den här boken?

- Boken ger en god insyn i rådande forsknings- och kunskapsläge samt introducerar fem principer om vad som gör ett kontorsförändringsprojekt och förändring av arbetssätt framgångsrikt. Principerna är: Dimensionera rätt, Diversifiera, Underlätta samarbete, Lätt att göra rätt och Skapa delaktighet.

Vilka kan dra nytta av den?

- De som har nytta av boken är personer som jobbar med att ta fram och/eller implementerar arbetsplatsstrategier, till exempel fastighetskonsulter, Facility managers, arkitekter, projektledare och förändringsledare.

Vilket är ditt viktigaste råd för att lyckas med det flexibla kontoret? 

- Det viktigaste är att utgå från verksamhetsspecifik data och ta hänsyn till verksamhetens specifika behov. De fem principerna hjälper arbetsplatsstrategen att fokusera på de aspekter som är mest centrala och introducerar även en metod om hur man kan gå tillväga.

Läs mer om boken här

Beställ boken här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.