Grow - innovativa kontor och ökat serviceutbud i Solna

5 februari 2018

Humlegården fortsätter sin satsning på att öka serviceutbudet i Solna strand genom etableringen av den spännande restaurangen K-märkt. Platsen är den nya kontorsfastigheten Grow och öppning sker under våren 2019. Lediga kontorsytor mellan 754 - 5 500 kvm finns ännu att tillgå.

Grow webb.jpg
Grow, en cirka 25 000 kvm stor kontorsfastighet i Solna strand med lediga kontorsytor. Bild: Humlegården

I Solna strand uppför Humlegården Grow, en cirka 25 000 kvm stor kontorsfastighet ritad av arkitekterna Tham & Videgård. Humlegårdens utgångspunkt med Grow är att skapa högkvalitativa, flexibla kontor i urbana kvarter nära naturen. Med sin arktiektur ska Grow också bidra till att skapa arbetsglädje samt inspirera och främja samarbete mellan människor.

Utöver Grow planeras en fortsatt utveckling av området där det kommer att tillföras omkring 50 000 kvadratmeter nya kontorslokaler. Strax intill den nya kontorsfastigheten uppför Humlegården även Grow Hotel, ett mid-scale hotell med 176 rum och studios, välkomnande lounge och högklassig restaurang med stor uteservering. Arkitekter är välrenommerade danska arkitektbyrån 3XN. Invigning sker hösten 2018.

Mycket goda kommunikationer

Solna strand är en del av det kluster som utgör Storstockholms största kontorsarbetsplatsområde utanför innerstaden.Solna strand är strategiskt beläget i området där Solna och Sundbyberg möts. Här har flera större företag och myndigheter, såsom Swedbank och Skatteverket, valt att etablera sina huvudkontor. Idag arbetar över 10 000 människor i Solna strand.Oavsett färdsätt är det enkelt att ta sig hit. Inom 400 meter återfinns tunnelbana, pendeltåg, regiontåg och tvärbana. Dessutom finns ett stort antal busslinjer i närheten.

K-märkt ny hyresgäst

Den största hyresgästen i Grow är Arbetsförmedlingens huvudkontor. Nu står det även klart att K-märkt kommer att öppna en restaurang i fastighetens entréplan. K-märkt är en modern lunchrestaurang med nyttig och hållbar mat med fokus på gröna rätter. K-märkt drivs av en trio med gott renommé, kocken Hanna Normark, vinkyparen Jens Dolk samt konditorn Daniel Roos. K-märkt handlar om fem saker. Att förena volym med kvalitet, att laga god, nyttig och gärna grön mat samt att på ett kreativt och lite udda sätt jobba med hållbarhet. De kallar det WFFW - We Fight Food Waste.

- Grows gedigna och kvalitativa utryck passar K-märkt perfekt, säger Jens Dolk.


Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand. Ambitionerna i arbetet med Grow är höga och fastigheten certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. En medveten miljö- och hållbarhetsstrategi är även något som utmärker K-märkt i deras arbete med att välja råvaror, skapa menyer och rätter.

– Vi är mycket glada över att välkomna K-märkt som hyresgäst i Solna strand, säger Maria Lidström, Chef Investering och Utveckling på Humlegården. K-märkts matprofil och engagemang för hållbarhetsfrågor känns mycket spännande och kompletterar det befintliga utbudet i området på ett mycket bra sätt, säger Maria Lidström.

AnnelieLiljeqvist, uthyrare på Humlegården säger:

- Nu har vi både K-märkt och Aveqia i området, två förstklassiga restauratörer som kommer dra många lunchgäster.

I Grow finns idag vakanser mellan 754 - 5 500 kvm. Arbetsförmedlingen flyttar in under Q2 2019, nästa hyresgäst kommer att kunna flytta in Q3 2019.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.