Gratis mat lockar

26 september 2023

Nästan fyra av tio skulle föredra att jobba på kontoret istället för att jobba hemma om arbetsgivaren stod för snacks och måltider och hybridjobb mellan kontor och hemmet är det som de flesta föredrar. Det visar Wolts nya rapport “Wolt for Work Trend Report” som nyligen publicerats.

Wolt mat.jpg
Ny rapport från Wolt: gratis mat lockar tillbaka folk till kontoret.

När pandemin härjade under 2021 var Stockholm en av de städer i Europa som hade högst andel anställda som jobbade hemifrån med drygt 40 procent. Idag har den hybrida arbetsformen blivit allt vanligare i Sverige. Enligt en undersökning från Okta i år tillåter 62 procent av svenska företag distansarbete upp till tre dagar i veckan.


I rapporten Wolt for Work Trend Report har man tittat närmare på drivkrafterna bakom att jobba hemifrån, att jobba i hybridmodell och att jobba heltid på kontoret. De tre främsta motiveringarna till att börja jobba heltid på kontoret igen var:


  • Spendera mer tid med kollegor (45%)
  • Gratis mat och snacks på jobbet (38%)
  • Arbetsgivaren betalar för resor till och från jobbet (42%)
  • Caesarsallad populär jobblunch i Sverige


Wolt for Work är bolagets egna tjänst som riktar sig mot svenska företag, som levererar allt från fikabröd och fruktkorgar till kontorsmaterial och jobbluncher. Tjänsten drog igång i Sverige under 2019 och idag är många stora svenska företag anslutna, däribland ABB, Wise och Bonnier.


Tjänsten Wolt for Work har tagit fart i Sverige sedan restriktionerna lyftes efter pandemin. Johan Grönvall är VD på Wolt och säger:


- Vi ser en stark tillväxt av företagskunder efter pandemin. Många företag är måna om att få tillbaka sina anställda till kontoret igen och då vill man kunna erbjuda något extra för sina anställda men även för att kunna attrahera nya talanger.


Oktas rapport om hybridarbete hittar du här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.