Gratis coworking i Göteborg

7 juni 2019

I väntan på sitt nya hotellkoncept på Skanstorget har Avenyfamiljen öppnat Foo Kafé och Foo Co, ett kafé och en gratis coworkingyta med plats för både jobb och after work.

Om några år väntas Avenyfamiljens nya hotellkoncept Fomo stå klart på Skanstorget i Göteborg. En satsning som bland annat innebär ett nytt hotell i 16 våningar med 200 rum. Men redan nu har bolaget, i deras befintliga fastighet som ligger i hörnet Sprängkullsgatan och Lilla Bergsgatan, öppnat Kafé Foo och Foo Co. Ett nytt coworkingkoncept som är helt kostnadsfritt. Att beställa mat och dryck kostar givetvis, men i övrigt tillkommer det alltså inga avgifter för att sitta och jobba på Foo Co. 

Vanligtvis kostar det ju att sitta i en coworkingyta, men vår ambition är att ge förutsättningar för en annan slags kreativ anda. Det gör vi genom att skapa moderna mötesplatser.

Nytt koncept

Andra våningen på 350 kvm är inredd med en mängd soffgrupper och ett konferensrum där du som besökare kan sitta och arbeta eller ta emot kunder. 

– Det vi skapar här är unikt i staden eftersom det är helt fritt att sätta sig här. Vanligtvis kostar det ju att sitta i en coworkingyta, men vår ambition är att ge förutsättningar för en annan slags kreativ anda. Det gör vi genom att skapa moderna mötesplatser, säger Tobias Hamberg, vd för Avenyfamiljen.

Lokalguidens medarbetare Anton Bye Luft fick under förra veckan i uppdrag att under en dag arbeta på Foo Co.

– Det är ett väldigt öppet landskap med många soffor vilket ger ett väldigt avslappnat intryck. Jag tycker att det gick bra att sitta och göra saker själv. Det är dessutom väldigt enkelt att ta sig en paus och gå ut på terrassen och ta luft eller en kaffe, menar han.

Under dagen hade han även flera kundmöten.

– Om det är ett samtal som inte är konfidentiellt är det inga problem att sitta i sofforna och om man behöver dra sig undan finns det ett konferensrum som går att använda. Rummet går dock inte att boka så det gäller att vara på tå för att få plats där om det är mycket folk, det är möjligen ett litet minus.

Tid för after work

Förutom möjligheten att arbeta erbjuder Foo Co också avkopplingsaktiviteter. Spela pingis eller utmana någon i en match fussball till exempel. Eller varför inte köra en after work med coworkingkollegor eller kunder. Under fredagar och även lördagar tar en dj vid och Foo Co förvandlas till en atmosfär som mer handlar om skönt häng.

– Drömmen är att skapa en kreativ startupmiljö som är inbjudande och okomplicerad. Som är perfekt för att sitta och skriva i eller för kreativa möten. Och den som vill kan stanna kvar efter arbetsdagen och fortsätta ha ett skönt häng ända fram på småtimmarna, avslutar Tobias Hamberg.

Öppettiderna för Foo Kafé och Foo Co är från kl 07.00 på vardagar och kl 09.00 på helger ända fram till kl 02.00 på helger och kl 01.00 på vardagar.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.