Gallerian i Forumkvarteret klar

6 november 2018

Under de senaste två åren har arbetet främst handlat om upprustning och ombyggnad av galleriadelen där ytor frigjorts och ett tydligt, invändigt huvudstråk skapats.

Bild: Atrium Ljungberg
Bild: Atrium Ljungberg

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg har sedan början av 2017 genomfört en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumkvarteret som idag innehåller såväl kontorslokaler och bostäder som en galleria där utbudet förstärkts med fler nya restauranger, caféer och butiker.

Handelsutbudet har koncentrerats till gatuplan och har stärkts med ett flertal nya etableringar bland annat skokonceptet Sneakers Point, Espresso House samt den norska restaurangkedjan Egon. 


 – Vår ambition är att Forumkvarteret ska bli ett urbant innerstadskvarter med ett starkt utbud av handel, restauranger och caféer, kombinerat med bostäder och attraktiva kontorsmiljöer. Forumkvarteret ska vara en mötesplats mitt i city, en plats som lever under dygnets alla tider. Vi är väldigt glada över att både Sushi Yama och Apoteket valt att etablera sig hos oss. De har starka och uppskattade koncept som kommer att komplettera nuvarande utbud väldigt bra, säger Eva Troell, marknadsområdeschef Atrium Ljungberg.

Huset är för närvarande fullt uthyrt förutom en butikslokal som har entré från Kungsängsgatan. Därefter fortsätter arbetet uppåt i huset där ytterligare cirka 2 000 kvadratmeter moderna kontorslokaler tillskapas. Kontoren är unika och har bland annat terrass ut mot gågatan. Lokalerna beräknas vara inflyttningsklara under 2019-2020.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.