Gävles största arbetsplatsområde

2 maj 2023

Gävle kommun och stadens fastighetsägare ska skapa Gävles största arbetsplatsområde. I höst sätts spaden i marken.

Gävle webb.jpg
Visionsbild över Magasinsområdet.

I Gävle har det länge talats om utvecklingspotentialen i Magasinsområdet, en historisk stadsdel i centrala Gävle som redan idag präglas av företagande. Nu står det klar att det ska satsas 45 miljoner kronor i ett samfinansierat projekt, där kommunen står för 34 miljoner och fastighetsägarna för resten. I området finns 14 olika fastighetsägare som är medfinansiärer till projektet. Merparten av dem har tidigare gått samman i Magasinsområdets ideella förening, vars styrelse utgör projektgruppen tillsammans med kommunens projektledare. Det berättar organisationen Fastighetsägarna. 

Utgångspunkten är god med kulturklassade byggnader. Men det nuvarande asfaltshavet mellan byggnaderna upplevs otryggt och behöver ett lyft. Målet är att skapa en mer inbjudande miljö där kontor samsas med restauranger, kaféer och butiker.

Diös är den största fastighetsägaren idag.

– Som det är i dag är det ett kontorsnav här. Det är otroligt viktigt att behålla eftersom det ger ett ständigt flöde av människor. Men vi vill också få hit fler verksamheter, säger Jennie Järverud, affärschef på Diös och ordförande för Magasinsområdet Ideella förening till Gefle Dagblad.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.