Framtidens kontor i Zenit

24 mars 2020

Wihlborgs Fastigheter är nu igång med sitt kommande kontorsprojekt precis vid Ideontorget i Lund. Kontorshuset Zenit kommer börja ta form under våren med inflyttning senhösten 2022.

zenit.jpg
Arkitekt: Open Studio i samarbete med EGA Erik Giudice Architects

Zenit blir ett innovativt kontorshus och ett nytt landmärke i området, precis vid hållplatsen Ideontorget. Här kommer Wihlborgs kunna erbjuda fler än 1 000 nya moderna arbetsplatser, spridda över stora funktionella ytor, men även små och spännande lokaler med fina utblickar.

Spårvägen kommer innebära en utveckling av hela Ideonområdet och ge helt nya möjligheter för dem som redan har sin arbetsplats här idag. Här kommer nya företag kunna etablera sig och här kommer även öppnas nya butiker, restauranger och servicefunktioner.

För att skapa ett levande område med folk i rörelse har Wihlborgs även som ambition att skapa nya funktioner till Ideonområdet, som exempelvis en sporthubb med både idrottshall och anslutande gym - ett bra komplement till kontorshuset Zenit. En sporthubb främjar ett hälsosamt arbetsliv och är en bra service som skapar mervärde till alla som arbetar på området.

Fakta om Zenit

Lokalarea (LOA): 15 000 kvm

Miljöklass: Miljöbyggnad Guld

Inflyttning: Preliminärt hösten 2022

Arkitekt: Open Studio i samarbete med EGA Erik Giudice Architects

Läs mer om projektet här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.