Fastighetsbolaget startar coworking

18 februari 2020

Hufvudstaden väljer att satsa på Coworking i egen regi. Konceptet går under namnet Cecil Coworking.

Cecil - puff.jpg
Bild: Hufvudstaden

Om cirka ett år öppnar Hufvudstadens nya coworkingkoncept i Bibliotekstan i Stockholm. Det blir bolagets första egna coworking-anläggning som drivs i egen regi. Konceptet erbjuder arbetsplatser i en premiumanläggning på cirka 3 000 kvm som innehåller cirka 300 arbetsplatser.

- Vi har under de senaste åren sett ett förändrat kundbehov där intresset för coworking ökat. Två av Hufvudstadens styrkor, att äga fastigheter i centrala citylägen och att ge förstklassig personlig service till våra hyresgäster, utgör också grunden för ett attraktivt coworking-koncept. Vi vill med Cecil Coworking skapa ett erbjudande som ger medlemmarna de bästa förutsättningarna för att bli framgångsrika, säger Anders Nygren, affärsområdeschef Stockholm, Hufvudstaden, i ett pressmeddelande.

Fastigheten där coworkinganläggningen etableras ligger i korsningen Smålandsgatan och Norrlandsgatan. Den byggdes 1884 och genomgår nu en totalrenovering. Cecil Coworking flyttar in på våning ett och två med entré via Norrlandsgatan. 

- Det känns väldigt kul att kunna knyta ihop historien genom att ge vårt coworking-koncept namnet Cecil. Fastigheten på Biblioteksgatan 5, där restaurang Cecil öppnade år 1917, ägdes redan då av Hufvudstaden. Nu ger vi Cecil nytt liv ett stenkast därifrån, i korsningen Smålandsgatan och Norrlandsgatan. Vi tillför därmed ytterligare energi, kreativitet och rörelse i Bibliotekstan, säger Anders Nygren affärsområdeschef Stockholm, Hufvudstaden. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.