Första stolen i sitt slag

27 februari 2020

Tanken på att skapa en lättviktig, stapelbar stol med yttersta sittkomfort i återvunnet material har länge funnits där. I vår lanserar Johanson Design Pelican den smäckra stolen med mjuka linjer av 100 % återvunnen plast. Och första stol i Sverige att erhålla EU Ecolabel.

Bild: Johanson Design

Stolen Pelican är ett resultat av kunders önskemål och kom att utmana materialvalen i tider då hållbarhet och miljöfrågor ligger högst på agendan. I tidigt stadium konsulterades och samlades expertis inom plastindustri, återvinning och produktion för att skapa bästa förutsättningar för ett lyckat projekt. Stolen är märkt med EU Ecolabel och den 100 % återvunna plasten är utvecklad och producerad av ett svenskt företag.

Johanson Design lanserade Pelican under Stockholm Furniture Fair och kommer initialt i tre baskulörer: vitt, svart samt skiffergrönt. Tre färger av klassisk karaktär som smälter väl in i de flesta miljöer. Stolen kan ses som en avlägsen kusin till den populära serien Haddoc, med sina avslappnade, mjuka former som omfamnar svank och rygg på ett ergonomiskt korrekt sätt.

- Fågeln pelikan med sin smäckra och välvda hals replikeras i stolens linjespel och dess kurvatur, säger formgivaren Johan Lindstén i ett uttalande.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.