Först i nytt hus

13 april 2021

Hapag Lloyd blir första hyresgästen i det nybyggda tegelhuset inne på gården med adress Kämpegatan 8. Är man först så väljer man så klart det bästa, så det nya kontoret är en takvåning på cirka 350 kvm med en magisk terrass och utsikt över både nya Hisingsbron och stan.

Bild: Bygg-Göta

Pagodenområdet har blivit populärt med sin industriella karaktär och en mix av arkitektur, härlig gårdsmiljö, aktiviteter och bra restauranger. Det är endast ett par lokaler kvar till uthyrning i området. Området består av cirka 40 000 kvm kontor.

När vi sedan satte oss ner och gick igenom utbudet blev valet ganska enkelt.

Kristoffer Hellstrand, Sverigechef på Hapag Lloyd, berättar om processen med att hitta nytt kontor och vad som till slut avgjorde att valet föll på Kämpegatan:

- När vi började att leta nytt kontor sökte vi över hela Göteborg till att börja med. Efter att vi varit och besökt ett 20-tal olika lokaler och fått information från Trafikkontoret om alla projekt som kommer pågå framöver satte vi upp en kravspec.

1. Det absolut viktigaste var närhet till kollektivtrafik. Man måste lätt kunna ta sig till och från jobbet med hjälp av kollektivtrafiken.

2. Ett bra utbud av restauranger.

3. Parkeringsmöjligheter för anställda och besökare.

4. Träningsmöjligheter.

- När vi sedan satte oss ner och gick igenom utbudet blev valet ganska enkelt.  Vad är mer centralt gällande kollektivtrafiken än Centralstationen som är gångavstånd från kontoret? Hit kan alla ta sig vart man än befinner sig. Det ä renkelt att parkera både för anställda och besökare. Närheten till Restaurang Pagoden som vi vet sedan tidigare är av väldigt hög klass. Att det sedan skall tillkomma fler restauranger och lunchställen gör inte saken sämre. Förutom att man kan ta en trevlig promenad / löprunda utmed drömmarnas kaj, så finns ett gym i närheten som även kommer kunna erbjuda utomhusträning och en paddeltennis bana. Bonus blev att det är nybyggt, och ligger inte så långt bort från vårt befintliga kontor, men ändå så pass mycket närmare centrum att det gör skillnad. 

Inflyttning för Hapag Lloyd blir i juni 2021, precis lagom till att padelbanan kommer på plats. Andra nyinflyttade hyresgäster i Pagodenområdet är We are More, Alten Sverige, Techno Creatives.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.