Färgglatt i vår

4 april 2019

Våren är på ingång utanför kontorsfönstret och så även på insidan. Sobra och dova, men färgglada kontorsmöbler, får allt större utrymme på våra arbetsplatser – en trend som bidrar till att skapa en positiv och livlig atmosfär för de anställda.

PAX CHAIR, design Fredrik Mattson

Med sin böljande form ger stolen Pax hög sittkomfort på liten yta, med ett formspråk som gör att den följer och avlastar kroppen.

PodWork Xpress, design o4i Design Studio

PodWork Xpress skapar en avskild plats för kortvarigt arbete på ett aktivitetsbaserat kontor. Bordsskivan kan fås antingen i sitt- eller ståhöjd.  

PALETTE DESK, design Jaime Hayon

Skrivbordet är formgivet av Jaime Hayón som länge fascinerats av konstnären Alexander Calder, den hängande mobilens fader. När hans kollegor fortfarande tecknade på papper tog Calder abstrakta teckningar och förvandlade dem till linjära 3D-skulpturer. Med Palette Desk har denna fascination fått komma till uttryck. Skrivbordet är en symfoni av geometriska former, olika material och strukturer.

Mr T PALL, design roger duverell och ola giertz

Mr T bjuder in användaren att variera sin sittställning. Du kan sitta rakt, på kanten eller gränsla pallen. Genom att möblera med flera Mr T och placera dem i olika riktning i rummet skapas en intressant miljö som uppmanar till samtal och interaktion.

AJ BORDSLAMPA, design Louis Poulsen

AJ-lampan ritades 1960 till Radisson Blu Royal Hotel, tidigare SAS Royal Hotel, i Köpenhamn och var en del av det totala designkonceptet för hotellet. Flera av produkterna som togs fram är idag designikoner och inom belysning har AJ-lamporna blivit världskända. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.