Ett landskap av möbler

7 maj 2020

De enklaste av former och material som reflekterar varandra och skapar ett pussel som uttrycker både precision och tydlighet. Teruhiro Yanagiharas Osaka handlar om att reducera för att hitta kärnan i produkten.

Med Osaka har Teruhiro Yanagihara skapat en tidlös, enkel kollektion som är en självklar ambassadör för Offeccts designfilosofi. Kollektionen är delvis inspirerad av gångstigar med kullerstenar i olika storlekar – en organisk form som samtidigt utstrålar precision och tydlighet. 

Likheten i japanska och svenska designtraditioner är att vi hellre reducerar än adderar till komplexiteten för att hitta kärnan i produkten. 

- Jag har min bakgrund inom rumslig gestaltning och arkitektur och jag tänker alltid i rum och ytor, snarare än på enskilda objekt. Det jag såg framför mig med Osaka var ett landskap av möbler, inspirerat av japanska stenträdgårdar, säger Teruhiro Yanagihara.    

Som pusselbitar

Delarna i Osaka är som spegelbilder av varandra, pusselbitar som kan kombineras på olika sätt. De är nätta och enkla att möblera med i olika utrymmen – i en stor entréhall eller i ett mindre rum för snabba, spontana möten. 

- Likheten i japanska och svenska designtraditioner är att vi hellre reducerar än adderar till komplexiteten för att hitta kärnan i produkten. Processen med Osaka har lett oss fram till en design där vi använder de enklaste medlen och materialen, för att skapa produkter som kan användas – och återanvändas – gång på gång, runt om i världen, säger Teruhiro Yanagihara.   

Ottomaner och bord inbjuder till aktiva, deltagande sittställningar. Dessutom har tyget som används en positiv inverkan på rummets akustik och den enkla formen gör möblerna enkla att klä om i enlighet med filosofin Offecct Lifecircle. 

Om Teruhiro Yanagihara

Teruhiro Yanagihara grundade sitt företag i Tokyo 2002 med syftet att utveckla sin egen vision om design. Han arbetar med både inhemska och internationella kunder, och korsar gärna gränser och kulturer för att skapa möten mellan design, industri och hantverk. Han har en stark global närvaro och har jobbat med Offecct tidigare och för varumärken som Pallucco, Sergio Rossi, Wallpaper, Karimoku New Standard and Arita. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.