Ett hållbart 2019

27 december 2018

Som företagare gäller det att ta hand om alla delar av livet. Att skapa ett lönsamt företag är en hållbarhetsfaktor. Du ska driva ditt företag länge och då är det viktigt att skapa en miljö som gör att det fungerar, på alla plan. Ekonomiska experten och Ekonomisk PT, Kicki Westerberg listar på Industritorget sina mest värdefulla tips. Ta del av dem här.

goal.jpg
Bild: Pixabay

Ekonomiska experten och Ekonomisk PT, Kicki Westerberg listar på Industritorget sina mest värdefulla tips till dig som företagare inför 2019. 

Som företagare gäller det att ta hand om alla delar av livet. Att skapa ett lönsamt företag är en hållbarhetsfaktor. Du ska driva ditt företag länge och då är det viktigt att skapa en miljö som gör att det fungerar, på alla plan.

1.Skaffa dig stöd av andra t ex genom att gå med i en Mastermind eller hitta något annat form av bollplank.

2.Hitta rutiner för din vardag. Att skapa en mall för din ideala vecka som fungerar är ett bra sätt. Planera sen både vardag och arbete med den i tankarna.

3.Skaffa dig en förståelse för din ekonomi. Det ger dig en grundtrygghet och något konkret att jobba för.

4.Skapa rutiner för att sätta mål och sen följa upp dem. Här fungerar de så kallade 90-dagarsmålen perfekt. Lagom kort period för att kunna överblicka och tillräckligt lång för att ge resultat. Lägg sedan till en avstämning varje vecka och du har bra verktyg inför 2019.

5.Gör en egen “not to do”-lista. Att bestämma sig för vad du och ditt företag inte ska göra 2019 är en bra början.

6.Sätt av tid för din och företagets utveckling. Det gör du genom att prioritera ostyckad tid för uppgifter som fyller dig med flow och som för din business framåt.

7.Läs dina mål varje dag ( det tar dig 30 sekunder) så påminner du dig om vad som är viktigt. Det gör att du inte dras med och säger ja till sådant som inte är hållbart.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.