Entrén till Hagastaden

5 november 2021

För snart tio år sedan började Atrium Ljungbergs resa med storsatsningen Life City i Hagastaden och i december flyttar de allra första hyresgästerna in i den spektakulära byggnaden. ”Life City ligger i hjärtat av Hagastaden med ett unikt läge rakt ovanpå E4:an”, säger Mikael Wilhelmsson, affärsutvecklare, Atrium Ljungberg.

life city.jpg
Bilder: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungbergs vision för Life City har sedan starten varit att skapa en självklar mötesplats för alla som är verksamma i Hagastaden, en plats där näringsliv, forskning och akademi möts. När markanvisningen erhölls tyckte Stockholms stad att Atrium Ljungberg hade en bra idé som stöttade Hagastadens vision om att bli ett life science-kluster i absoluta världsklass.

Vi har alltid en nära dialog med våra hyresgäster för att gemensamt skapa specifika och smarta anpassningar till verksamhetens behov.

– Sedan dess har vi arbetat med att utveckla visionen för både huset och platsen, tagit in flera arkitektförslag för utformningen av huset och genomgått myndighetsprocesser för att kunna starta byggnationen och komma dit där vi är idag, säger Mikael Wilhelmsson.

I entréplan samlas konferenslokaler för möten av alla dess slag och restaurangen K-märkt kommer, med sin hållbarhetsprofil, erbjuda fantastiska matupplevelser. I mitten av huset finns också en 23 meter hög ljusgård som är omringad av arbetsplatser.

– Även konst och kultur är ett viktigt inslag som vi jobbat mycket med i Life City. Här påbörjade vi ett stort konstprojekt med fyra olika konstnärer redan innan vi började bygga huset.

Smarta anpassningar

Den totala uthyrningsbara ytan i Life City uppgår till 27 500 kvadratmeter, med två våningar garage under mark. I dagsläget finns drygt 10 000 kvadratmeter lediga ytor fördelat över tre våningsplan med goda möjligheter till anpassningar av lokalerna.

– Vi har alltid en nära dialog med våra hyresgäster för att gemensamt skapa specifika och smarta anpassningar till verksamhetens behov. Att kunna ha den flexibiliteten är en nyckelfaktor för att göra bra affärer för båda parter, säger Mikael Wilhelmsson.

En internationell känsla

Området kring Life City kommer att innehålla både bostäder, andra arbetsplatser, handel, service, restauranger och grönområden. Här kommer det finnas något för alla. Arkitekturen är unik i sitt slag och många som upplever Hagastaden på plats menar att man får en New York-känsla med de höga husen och Norra tornen som ett tydligt landmärke.

– Det ger en cool känsla av internationell storstad. Och samtidigt utvecklas även Norra Stationsparken som löper genom hela Hagastaden och som hänger ihop med Hagaterrassen, Hagaparken och Brunnsviken vilket skapar en grön oas för rekreation och umgänge. Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden med en blandning av såväl historiska tegelbyggnader som nya projekt. Det är otroligt inspirerande att få vara med att skapa nya årsringar i denna del av Stockholm, avslutar Mikael Wilhelmsson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.