"En självklar arbetsplats"

13 november 2018

Med konceptet Workspace erbjuder Hotel Flora sina gäster en omgivning som stimulerar till både avkoppling och prestation. Konsulten Micael Jönsson är en av dem som gjort hotellet mitt i Göteborg till en självklar del av sitt arbete. – Hotel Flora har blivit som mitt andra hem, säger han.

Micael Jönsson arbetar som konsult med företaget CMJ Psykoterapi och handleder arbetsgrupper och chefer i deras utveckling. Hans kunder finns i bland annat Stockholm, Örebro, Jönköping och Göteborg. Spridningen gör att han måste bo mycket på hotell, inte sällan upp till fyra nätter i veckan. Anonyma foajéer och torftiga hotellrum har därmed blivit en del av Micael Jönssons arbetsmiljö.

Förutom när han bor på Hotel Flora i centrala Göteborg.

– På Hotel Flora sitter jag alltid och jobbar i deras Workspace. Det är ett fantastiskt koncept som de har utvecklat, med en oerhört stimulerande miljö. Det är som att ha en arbetsplats i sitt eget vardagsrum. Hotel Flora är det hotell jag bor på mest. Det har blivit som mitt andra hem, säger Micael Jönsson.

Avslappnande och professionell miljö

Hotel Flora tog fram konceptet med Workspace för tre år sedan. En ökad efterfrågan bland gästerna att kunna sitta ostört och arbeta, i kombination med en strävan skapa ett mer levande hotell ledde till det som idag har blivit en både avslappnande och professionell miljö.

– Vi ville erbjuda en hotellupplevelse som var mer än ett hotellrum som man checkar in och ut ifrån. Med Workspace har vi utvecklat ett koncept där våra gäster kan sitta antingen ostört och arbeta fokuserat för sig själva, eller tillsammans med andra vid de gemensamma utrymmena. Det är en plats framtagen för både koncentrerat arbete och kreativa möten, säger Carina Högberg, vd på Hotel Flora.



Kombinera arbete med frukost

För Micael Jönsson fungerar Hotel Floras Workspace som ett kontor där han både inleder och avslutar arbetsdagen. Möjligheten att kunna jobba effektivt har gjort att han i mindre utsträckning behöver ha eftersläpande arbetsuppgifter med sig hem till bostaden i Örebro.

– Jag börjar dagen på Hotel Flora med att kombinera arbete med frukost. Jag är väldigt morgonpigg och brukar kunna sitta två timmar med min laptop innan jag behöver vara ute i kundens verksamhet. När jag är tillbaka brukar jag avrunda med ytterligare en timme i Workspace. Om jag har möten finns det också avskilda rum som man kan boka, säger Micael Jönsson.

Använd tiden konstruktivt

Allt fler jobbar idag flexibelt, både när det gäller arbetstider och arbetsplats. Samtidigt är det få platser som kan erbjuda samma effektiva miljö som ett traditionellt kontor.

– Om man som jag reser flera dagar i veckan uppstår det ofta luckor i ens schema. Det är tid som man gärna vill kunna använda konstruktivt. Jag kan inte jobba på caféer. Det är för stökigt får mig. Då sitter jag hellre på hotellet. Det blir å andra sidan ganska torftigt. Hotel Flora är så vitt jag känner till det enda hotellet som har bemödat sig om att verkligen möta den efterfrågan. Hotellet ligger mitt i Göteborg. Ibland tar jag en paus och tittar på folk som strosar förbi utanför. Det är verkligen ett privilegium att kunna sitta där och jobba, säger Micael Jönsson.

Läs mer om Hotel Flora och Workspace här.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.