En portal till Värtahamnen

4 augusti 2022

Bonnier Fastigheter planerar nybyggnation av kontorsfastigheten Portalen i kvarteret Hangö i Värtahamnen. Fastigheten om totalt 17 500 BTA blir en viktig entré till den nya stadsdelen Värtahamnen. Projektet byggstartas våren nästa år.

portalen.jpg
Bonnier Fastigheter planerar för sitt första kontorshus i Värtahamnen, Portalen. Bild: Bonnier Fastigheter

Värtahamnen som tidigare bestått av hamnindustri utvecklas nu till en levande stadsdel med cirka 20 000 arbetsplatser och 5 000 boenden. För resande från Stockholm city blir Portalen det första mötet med den nya stadsdelen. Gatuplan fylls med publika verksamheter medan de 12 våningarna ovanför blir kontor.

Det känns jättekul att vi nu tar nästa steg i utvecklingen av Värtahamnen och projektet Portalen är en stor satsning för oss. 

- Det känns jättekul att vi nu tar nästa steg i utvecklingen av Värtahamnen och projektet Portalen är en stor satsning för oss. I samverkan med Zengun kommer vi att gå från vision till verklighet, säger Lars Johansson, projektchef Bonnier Fastigheter.


- Vi är otroligt stolta över förtroendet att få starta utvecklingen av Värtahamnen. Tillsammans med Bonnier Fastigheter är vi delaktiga i att skapa en helt ny och hållbar stadsdel, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun. 

Fastigheten Portalen har ambitiösa miljökrav, med ytor som är både effektiva och anpassningsbara. Materialvalen görs utifrån ett långsiktigt livscykelperspektiv, och litet underhållsbehov. Fastigheten ska certifieras enligt BREEAM-SE med betyget Excellent, vilket går i linje med Bonnier Fastigheters hållbarhetsarbete. 

Byggstart är planerad till våren 2023 med en första möjlig inflyttning i slutet av 2025.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.