En lokal kvar i Gängtappen

8 maj 2018

Wihlborgs har tecknat avtal med fyra nya hyresgäster om totalt 2 500 kvm i Gängtappen i Malmö. Därmed är fastigheten i princip fullt uthyrd, endast en lokal om 250 kvm är vakant.

De nya företag som flyttar in i Gängtappen är Hypergene AB, Proact IT Sweden AB, Noda Intelligent Systems AB och Hoya Lens Sweden AB. I mars blev det dessutom klart att Media Evolution City flyttar in på 1 800 kvm i Gängtappens två nedersta våningar. Där ska man erbjuda mötesplatser, mat, service och coworking space. I skrivande stund är endast en lokal om 250 kvm fortfarande ledig i huset.

- Att vi nu fyller Gängtappen med ännu fler växande företag är glädjande. Detta, tillsammans med att Media Evolution City expanderar här, gör att huset kommer att sjuda av liv och möjliggöra ännu fler möten både mellan dem som verkar i huset och med människor från andra delar av staden som vill ta del av den anrika byggnadens nya plattform. I sommar flyttar vi på Wihlborgs dessutom själva in på två våningar, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Huset kommer att sjuda av liv och möjliggöra ännu fler möten både mellan dem som verkar i huset och med människor från andra delar av staden som vill ta del av den anrika byggnadens nya plattform.


- Vi valde Gängtappen för den spännande och dynamiska miljö som växer fram, och där vi är säkra på att våra medarbetare kommer att trivas och utvecklas. Dessutom ser vi att lokalerna ger oss mycket goda förutsättningar för vår fortsatta tillväxtresa, säger Per Hidenius, vd för Hypergene.

Gängtappen ligger i området Dockan i Malmö och byggdes 1958 som huvudkontor för Kockums. Sommaren 2015 flyttade SAAB Kockums ut och därefter har Wihlborgs totalrenoverat huset med hållbarhet i fokus. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.