En kvartett att må bra i

19 maj 2020

Wihlborgs byggstartar snart Kvartetten i Hyllie. Det blir ett hus att må bra i med rymliga, ljusa kontorsplan, gemensam lobby och flera terrasser.

Wihlborgs två färdigställda kontorsfastigheter i expansiva Hyllie är idag fullt uthyrda och bolaget har märkt en fortsatt efterfrågan på moderna kontorslokaler i Malmös mest moderna och hållbara stadsdel. Därför byggstartas kontorshuset Kvartetten under Q3 i år med planerad inflyttning 2022.

– Vi ser en stor efterfrågan på kontorslokaler i stationsnära lägen och Kvartetten med två minuters promenadavstånd till stationen i Hyllie ligger helt rätt, konstaterar Ida Lejdström, förvaltare på Wihlborgs.

Fyra fasader

Kvartetten blir ett spännande kontorshus med fyra fasader, alla med olika identitet och utseende och som, likt Wihlborgs, har anknytning till det lokala och till Öresundsregionen.

Förutom en fantastisk utsikt kommer det finnas flera utomhusarbetsplatser här plus en öppen del med solskydd och mycket grönska. 

– De olika fasaderna, materialen, färgerna och uttrycken för tankarna både till lapptäcken och åkrar, till den skånska myllan och grönskan i parkernas stad Malmö, berättar Camilla Asplund, uthyrare Wihlborgs.

Eller som arkitekt Tobias Magnesjö, på Krook & Tjäder, själv säger: ”I den internationaliserade tillvaron vi lever i tänkte jag att vi skulle göra en byggnad som tvärtom har en stark lokal förankring. Så jag började med Skånes landskapssten, flintan, och utvecklade huset runt den.” 

Hälsa och hållbarhet

Kvartetten är på totalt 16 000 kvm och blir ett hus att må bra i. Certifieringen The WELL Building Standard v2®, en internationell standard som syftar till att främja människors hälsa, välbefinnande och produktivitet i arbetslivet, blir ett konkret bevis på det. WELL bygger på medicinsk och vetenskaplig forskning och är ett nytt sätt att sätta människan i centrum och väga in välbefinnande som en faktor i byggnadens design.

– Vi på Wihlborgs vill skapa arbetsplatser där människor mår bra, konstaterar både Camilla Asplund och Ida Lejdström. Hälsofrämjande arbetsplatser gör att medarbetarna trivs och mår bättre och bidrar till minskade sjukskrivningar och ökad produktivitet. Det blir alltså en vinst för både anställda och arbetsgivare.

Huset i Hyllie certifieras också enligt Miljöbyggnad Guld och kommer leva upp till höga krav även kring hållbarhet och miljö.

– Vi strävar efter ett så lågt klimatavtryck som möjligt i både byggprocessen och den löpande förvaltningen. Det blir även solceller på taken och lokalt omhändertagande av fastighetens dagvatten, berättar Camilla Asplund.

Terrasser och Instabox

I Kvartetten är det flera faktorer som kommer bidra till att hyresgästerna mår bra. Bland annat den stora, gemensamma takterrassen i söderläge på plan sju.

– Förutom en fantastisk utsikt kommer det finnas flera utomhusarbetsplatser här plus en öppen del med solskydd och mycket grönska. Det kommer också finnas möjlighet till egna terrasser och balkonger på andra våningsplan, beskriver Ida Lejdström.

– För en enklare vardag erbjuder vi i lobbyn, som blir husets naturliga mötesplats, en gemensam reception, restaurang och frakttjänsten Instabox, fortsätter Camilla Asplund. Hit kan man få sina e-handlade paket levererade för att underlätta vardagspusslet. Här hittar man också en gemensam sportlounge med cykelparkering och omklädningsrum. Kommer du med bil parkerar du enkelt i källaren.

Rymligt och skräddarsytt

Kontorsplanen i Kvartetten kommer att bli både rymliga och ljusa.

– Vi erbjuder kontorsplan på upp till 2 440 kvm med en takhöjd på 3,15 meter, beskriver Camilla Asplund. Det innebär upp till 190 arbetsplatser på ett våningsplan och en fin möjlighet att kunna behålla ”vi”-känslan” i ett företag genom att låta all personal sitta på ett och samma våningsplan. Är man i behov av ännu större lokaler finns det även möjlighet att bygga interntrappor mellan våningsplanen.

– Vi ser en efterfrågan på just stora och flexibla våningsplan både bland nationella och internationella företag så det vi erbjuder i Kvartetten sticker ut på helt rätt sätt, fyller Ida Lejdström i.

Och kontorsytorna kommer även kunna skräddarsys.

– För att säkra att man får precis de lokaler man önskar kommer vi att samarbeta tätt med våra hyresgäster redan under planerings- och byggperioden. Vår projektavdelning och våra arkitekter kommer i nära dialog med företagen säkerställa att alla deras krav och önskemål blir uppfyllda, avslutar Camilla Asplund.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.