En inspirerande arbetsmiljö

14 maj 2020

På JOOLs nya huvudkontor i Göteborg ville man ha en inredning som sträckte sig bortom den vanliga standardmallen. Det gamla formspråket i byggnaden från 1904 har kombinerats med nutida detaljer i en tidlös färgskala.

Vi har velat visa våra kunder och besökare vad man på ett kreativt sätt kan göra med en kontorslokal, berättar JOOLs vd Tom Olander.

– Men vi ville även skapa en stimulerande och inspirerande arbetsmiljö där alla har chansen att utvecklas och bidra till vår gemensamma framgång.

I tätt samarbete

Kontoret ligger i en gammal vacker och anrik kanalbyggnad som initialt uppfördes för Göteborgs Handelsbank år 1904. När JOOL beslutade sig för en totalrenovering ville man ta till vara husets personlighet och historia men kombinera det med en modern design. Det har varit ett inspirerande projekt, menar ansvarig inredningsarkitekt Ulrika Hegårdh från Arkitekterna Krook & Tjäder i Göteborg.

Ett modernt kontor med ett attraktivt läge lockar även arbetskraft i en konkurrensutsatt bransch, vilket vi också tagit fasta på när vi utformat vårt nya kontor.

– Det har varit ett kul och utmanande uppdrag som utförts i ett tätt samarbete med både JOOL och hantverkare. Vi har tagit hänsyn till byggnadens ålder och kombinerat det formspråket med nutida detaljer i en tidlös färgskala och med gedigna material.

Med varsam hand har man arbetat fram en kontorsmiljö som tagit in hela byggnadens historia.

Tre arbetszoner

Det nya kontoret är uppbyggt av tre huvudsakliga arbetszoner. Nya uppdaterade arbetsplatser som främjar koncentration och fokus, inspirerande mötesrum i olika storlekar och utformning plus allmänna ytor som mer ger känslan av en privat inredd våning än ett vanligt kontor. Att JOOL-koncernen har rötterna i den småländska industritraditionen manifesteras på flera sätt, inte minst genom att många av inredningsdetaljerna kommer från koncernens egen träindustri i småländska Skruv.

Förutom detta har man velat fokusera på rörelse, hälsa och inspiration vilket slår igenom i både möbelval och de väl tilltagna ytorna för duschar och omklädningsrum.

ställer Krav på kontorsmiljön

– När vi fick möjlighet att ta över ett helt våningsplan i det här huset, var det inget svårt val, menar Tom Olander. På detta sätt kunde vi sammanföra alla avdelningar på ett och samma plan istället för på två olika. Detta har skapat en härlig stämning och sammanhållning och en naturligt bättre kommunikation mellan avdelningarna. Allt har planerats utifrån hur miljön bäst kan stödja den verksamhet vi bedriver. Ett modernt kontor med ett attraktivt läge lockar även arbetskraft i en konkurrensutsatt bransch, vilket vi också tagit fasta på när vi utformat vårt nya kontor.

– Företaget har vuxit snabbt, när jag startade den här verksamheten 2010 var vi 10 anställda. Nu, tio år senare, är vi runt 70 personer och det har krävt att vi skapar välorganiserade och genomtänkta kontorsmiljöer. Alla anställda är väldigt positiva till de nya lokalerna och vi är mycket nöjda med slutresultatet, avslutar Tom Olander.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.