En hållbar uppstickare

19 augusti 2021

En konferensstol som är snygg att titta på och samtidigt bekväm och praktisk – här började utmaningen för KUMI. Man ville ha en möbel med spännande former, en stark identitet och som samtidigt skulle vara välkomnande och skön att sitta länge på. Därför föll materialvalet på ask som är ett träslag med fin ådring och mycket liv kombinerat med stål för att det är stilrent, hållbart och lättjobbat.

stol.jpg
Bild: KUMI

Straw, som stolen heter, är den första produkten som lanseras under KUMI Trend och kom i slutet av förra året.

Vi har lagt mycket omsorg på att ge stolen en mjuk karaktär med bland annat formpressat trä i ryggbricka samt sits för att göra den komfortabel.

- Att börja med en klassisk möbel som en stol känns helt rätt och inspirerar för framtiden. säger Johan Svensson, VD på KUMI och fortsätter. Stolen är startskottet som vi nu bygger vidare kring.

Utformningen står designern Charlie Styrbjörn för som gjort projekt till flera välkända varumärken och företag. Charlie hittar mycket av sin inspiration i själva tillverkningsprocessen och är uppmärksam på detaljer och materia.

- Vi har lagt mycket omsorg på att ge stolen en mjuk karaktär med bland annat formpressat trä i ryggbricka samt sits för att göra den komfortabel. Vår ryggbricka är relativt tunn för att minimera vikt och materialanvändning. Det krökta avslutet på ryggens övre del ger en mjuk kant och stabil struktur trots dess tunnhet.

Självklart är stolen Straw stapelbar och armstöden möjliggör upphängning av stolen på bordet, vilket underlättar vid städning av golv.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.