"Do the most good"

15 oktober 2020

Under mottot ”Do the most good” har ett coworking space endast för kvinnor och icke binära slagit upp portarna i St. Paul, Minnesota. Här har arkitekterna förvandlat en tidigare mörk lokal till ett ljust och varmt utrymme som visar vägen framåt.  Kommer vi få se något liknande i Sverige, tro?

Målet med inredningen har varit att skapa en känsla av gemenskap, rättvisa och mångfald. 

Receptionen och den öppna loungen utnyttjar den generösa takhöjden, det naturliga ljuset och lokalens rika arkitektoniska karaktär. Designteamet har återställt de historiska detaljerna och matchat dem med anpassade lösningar. 

Den något unika färg- och materialpaletten ska spegla både medlemmarnas och gästernas individualism.

Receptionsdisken är exempelvis gjord i blått tyg och sätter tonen för resten av ytorna och inte minst möblemanget som består av en mängd mjuka, färgglada och flexibla möbler. Den något unika färg- och materialpaletten ska spegla både medlemmarnas och gästernas individualism. I entrén har man använt sig av en specialbeställd golvmosaik där anläggningens logotyp fått bli mönstret. 

En öppen kaffebar fungerar som ett socialt nav men används också  för olika typer av events och möten. Här ståtar också The Covens motto ”Do the most good” i form av en väggmålning som både ska påminna och inspirera.  

Trappan förbinder de öppna coworkingytorna med kontorsrummen en våning ner. Här har en källarvåning förvandlats till ett ljust och inbjudande utrymme med vita tak och små överraskningar i form av dolda nischer och tegelväggar. 

The Coven inrymmer också massor av konst då man stödjer lokala kvinnliga konstnärer. Här finns allt från väggmålningar, vävda alster, tavlor, gobelänger, specifikt kakel, affischer och föremål skapade specifikt för detta utrymme. Dessa alster är viktiga element i designen och skapar en målarduk som uttrycker både gemenskap och mångfald. Två viktiga ledord för The Coven.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.