Design möter nyheter

20 februari 2020

Materia fokuserar som alltid på flexibla möbleringar som underlättar för människor att mötas. En stol som utstrålar självsäkerhet och attityd, mobila bord och en konferensstol med hög komfort. Därutöver en pall som uppmanar till rörelse, designad av årets Newcomer, Alexander Rehn. Detta är en del av det nya innovativa och inspirerande sortimentet. Samtidigt växer konceptet Colours by Materia (CbM) såväl med produkter som antalet kulörer.

ROCCA PALL

Design: Alexander Rehn

Pallen Rocca har en lekfull formgivning som hjälper kroppen att hålla sig aktiv. Stålrören ger pallen ett minimalistiskt uttryck, något som också gör den unik. Ringen ger möjlighet till rörelse och sitsen är bekväm. Tillsammans blir det en helhet som samspelar. En annorlunda möbel som är lätt att bära med sig på aktivitetsbaserade mötesplatser.

ANAGRAM STOL/KARMSTOL

Design: Fredrik Mattson

Den starka identiteten gör att Anagram kan upplevas på olika sätt. Med ett robust stativ och genomtänkta detaljer fungerar den i alla miljöer. Benen går upp i en slinga bakom ryggstödet och skapar ett elegant och greppvänligt handtag, allt för att göra stolen så lätthanterlig som möjligt. Sits och rygg finns i vitpigmenterad eller svartbetsad ask samt klarlackad ek. De genomgående pressgjutna infästningsknapparna av aluminium följer upp stativets färg och ger stolen karaktär. Stapelbar.

MOTUS STOL

Design: Marie Oscarsson

Motus stol utstrålar självsäkerhet och attityd, samtidigt som den är mångsidig och anpassningsbar. Tillsammans med bordsserien Vagabond skapas ett spännande nytänkande och en helt mobil möblering. Motus passar som mötesstol i olika miljöer. Rygginfästningen har ett vackert utformat beslag som förstärker formkänslan. Hjulen gör den lätt och flexibel att flytta runt. 

PILOT KONFERENSSTOL

Design: Fredrik Mattson

Pilot är en konferensstol med väl uppbyggd komfort och inbjudande formspråk. Det svagt lutande ryggstödet ger karaktär, men framförallt bekvämlighet. Detaljer, som de mjukt välvda armstöden och öppningen mellan sits och rygg, skapar en funktionell design. Pilot är höj- och sänkbar, snurrbar samt har tiltfunktion, vilket ger ett flexibelt och ergonomiskt sittande. Välj mellan hjul eller glidfot. 

ALTO BORD

Design: Mattias Stenberg

Det praktiska och eleganta avlastningsbordet monteras direkt på Alto soffa med lågt eller högt sittande. Bordet är tillräckligt litet för att smälta in i miljön och inte vara i vägen, samtidigt stort nog för att ge plats åt en kopp och en mobiltelefon. Genom att placera det mellan två sitsar kan ytan delas med grannen. Att bordet är ledat innebär att det kan vridas undan, för att göra det enkelt att sätta sig i soffan och sedan vridas tillbaka över benen. 

HOPPER BORD

Design: Mattias Stenberg

Hopper är ett praktiskt bord med formgivning som väcker uppmärksamhet. Möjligheten att justera höjden på bordet, 535-730 mm, gör det anpassningsbart till olika möbler och miljöer. Funktionen aktiveras genom att en knapp hålls nere på ovansidan av bordsskivan. De tekniska finesserna döljs i pelarkonstruktionen. Roterbara tassar är en detalj som gör det möjligt att dra bordet nära sig. Bordsskivan finns i metall, glas och massivt trä. Den massiva skivan i vitpigmenterad ask och klarlackad ek har en vacker brickkant. 

VAGABOND PROJECT BORD

Design: Marie Oscarsson

Vagabond Project bord har en klassisk formgivning med väl avvägda proportioner, kombinerat med modern funktion. Det är ett flexibelt bord på hjul med många användningsområden, för till exempel kontor, restauranger och skolor. Den enkla formen gör det möjligt att skapa föränderliga miljöer. Bordet finns i flera format i höjderna 730 eller 900 mm. Som tillval finns elkontakter och/eller USB-uttag samt en tillbehörslåda infälld i bordsskivan. Tillbehörslådan har plats för exempelvis gröna växter eller block och pennor. Bordsskivan finns i vitpigmenterad ask, klarlackad ek och vit HPL-laminat. 

VAGABOND SCREEN BORD

Design: Marie Oscarsson

Vagabond Screen är ett projekt- och mötesbord som kombinerar form med funktion. Det passar bland annat för kontorsmiljöer, skolor och konferenslokaler. På den höga gaveln kan beslag hängas för enkel montering av bildskärm. Gavelns baksida har plats för en whiteboard eller tillbehörslådor som samtidigt döljer skärmens baksida. Bordsskivan finns i vitpigmenterad ask, klarlackad ek och vit HPL-laminat i höjderna 730 eller 900 mm. El finns som tillval och då ingår en kontakt under bordsskivan för skärmen, en elbox i bordsskivan med tre elkontakter samt två USB-, ett HDMI- och ett nätverksuttag. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.