De utvecklar i Långedrag

18 september 2018

TB-Gruppen förvärvar centralt belägen fastighet i Långedrag i västra Göteborg. - Fastigheten har stor potential och vi ser fram emot att utveckla den med både bostäder och kommersiella lokaler, vilket kommer bidra positivt till centrumkänslan i området, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen.

Långedrag.jpg
Bild: Inobi

Långedrag är ett attraktivt och etablerat bostadsområde med närhet till såväl hav och kust som city och service. Nyproduktionen av bostäder i Långedrag har varit låg under de senaste åren och andelen bostadsrätter är mycket liten. Den nyligen lagakraftvunna detaljplanen för fastigheten möjliggör ett 20-tal nya bostäder samt kommersiella lokaler i gatuplan. Moderna Fastigheter och Västprojekt har ägt fastigheten sedan 2014 och arbetat fram den nya detaljplanen.

- Vår vision var att skapa attraktiva bostäder och samtidigt stärka centrumfunktionen i Långedrag, säger Christof Molund, ägare till Moderna Fastigheter. Vi är mycket nöjda med att TB-Gruppen nu tar över fastigheten och fortsätter vårt utvecklingsarbete.


TB-Gruppen, med verksamhet i Göteborg, Stockholm och Uppsala, har med sina 50 år i branschen lång erfarenhet av stadsutveckling. I gruppen finns bolag verksamma inom bygg, bostadsutveckling, kommersiell utveckling och fastighetsförvaltning.

- Oavsett om det handlar om en helt ny stadsdel eller om det handlar om att förädla enstaka fastigheter, så vet vi av erfarenhet att de bästa resultaten kommer ur samverkan, fortsätter Marcus Lerander. De tidigare ägarna till fastigheten har gjort ett fint förberedande arbete tillsammans med kommunen och nu ser vi fram emot att ta över stafettpinnen och färdigställa nya, attraktiva bostäder och lokaler i gatuplan. Läget är perfekt för såväl nuvarande Långedragsbor som de som vill bo havsnära med goda kommunikationer in till stan.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.