De ska utveckla kvarter i Barkarby

11 februari 2020

Järfälla kommun och Tricoreal har tecknat ett intentionsavtal om markanvisning för ett av de mest centrala kvarteren i Barkarby.

Bilder: AIX Arkitekter/Järfälla kommun och Gatun Arkitekter.

Ett attraktivt och livfullt kvarter med gatuliv som lyfter den nya stadsdelen. Det är vad bolaget Tricoreal har fått i uppgift efter att ha tecknat avtal med Järfälla kommun. Kvarteret ska bland annat innehålla 8 500 kvm kontor och 3 000 kvm service, restaurang och handel. 

- Jag är väldigt nöjd över avtalet med Tricoreal. Att utveckla, bygga och förädla det här centrala kvarteret med tunnelbaneuppgång i Barkarby kräver hög kompetens, erfarenhet och genomförandeförmåga. Tricoreals förslag är väl genomarbetat. De har ett starkt koncept för att skapa ett attraktivt kvarter och har säkrat genomförandet genom avsiktsförklaringar med tilltänkta hyresgäster, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressutskick. 

Preliminär byggstart för kvarteret är Q4 2022. Kvarteret beräknas stå helt klart Q4 2024.

- Det här avtalet svarar tydligt mot våra höga krav i det här nya, centrala och kollektivtrafiknära området i Barkarby. Här får vi ett positivt tillskott till den knutpunkt som vi tror att Barkarby station kommer att utgöra i framtiden, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Godkännande av intentionsavtal för markanvisning med Tricoreal Projekt AB behandlades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 3 februari. Beslut om godkännande tas i kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 17 februari.

Kvarteret ska innehålla

-  8 500 kvm kontor.

- 6 500 kvm hotell/longstay.

- 4 000 kvm bostäder, i huvudsak bostadsrätter, co-living eller ägandelägenheter.

- 3 000 kvm service, restaurang och handel.

- Integrerad tunnelbaneuppgång med biljetthall.
Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.