De ska få fler att använda trappan

17 mars 2020

Spelet Tessin Climber få fler att välja trappan framför hissen i landets fastigheter. Spelet är framtaget av investeringsplattformen Tessin, vars arbetskultur genomsyras av ett stort fokus på hälsa och välmående.

Tessin - puff.jpg
Foto: Pixabay och Tessin.

Investeringsplattformen Tessin sammankopplar fastighetsprojekt med kapital. Tessin jobbar dagligen nära fastighetsägare och lanserar nu spelet Tessin Climber som ska uppmuntra fler att ta trapporna. Bakgrunden till varför Tessin har tagit fram spelet är grundat i en frågeställning kring hur svenska fastigheter kan utnyttjas för att förbättra folkhälsan.

- Friskvård och hälsa är en viktig fråga inom Tessin, därför frågade vi oss själva hur vi kan nyttja landets fastigheter på ett sätt som bidrar till att människor mår bättre. När vi insåg att trapphusen faktiskt möjliggör för många att få in motion i vardagen skapade vi Tessin Climber. I spelet kan du utmana kollegor, vänner eller andra hyresgäster, i att bestiga trapporna i just er fastighet, säger Niels Bosma, grundare och Head of Growth på Tessin, i ett pressmeddelande.

För att komma igång med Tessin Climber startar användaren ett race i sin trappuppgång genom att registrera sig helt gratis på Tessin.se/climber. I samband med detta så väljer man också vilket berg som symboliskt skall bestigas. Användaren får QR-koder att skriva ut och sätta upp i trappuppgången, som sedan deltagarna scannar med sina mobilkameror för att delta.

- Vår förhoppning är såklart att det ska startas många race runt om i landet. Ju fler trappuppgångar som kommer till nytta, desto bättre, säger Niels Bosma.

Källa: Svenskbyggtidning.se.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.