De flyttar till Monilen

24 maj 2021

Kungsleden hyr ut till Fractal Design, ledande tillverkare av PC gaming-produkter i Högsbo, Göteborg. Hyresavtalet som löper i fem år omfattar 1 268 kvm kontorsyta på 1,5 plan i topprenoverade lokaler.

Monilen.jpg
Bild: Kungsleden

Fractal Design som är marknadsledande inom bland annat datorchassin på flera marknader, kommer att flytta sitt huvudkontor till de nyrenoverade lokalerna i kontorsfastigheten Monilen, på Viktor Hasselblads gata 16. Det nyligen börsintroducerade bolaget har vuxit snabbt sedan starten 2007 och började se sig om efter nya rymligare kontorslokaler för drygt ett år sedan. Valet föll slutligen på Kungsledens nyrenoverade, toppmoderna fastighet Monilen.

Kungsleden erbjöd en lokal med rätt specifikation och möjlighet att sätta sin egen prägel ifrån start, specifikt kopplat till våra egna ändamål och verksamhet.

 - Vi har helt enkelt växt ur vår nuvarande kostym i samband med bolagets positiva utveckling både sett till försäljning, produktexpansion samt organisation - där vi nu går in i nästa fas av Fractal Designs tillväxtresa. Kungsleden erbjöd en lokal med rätt specifikation och möjlighet att sätta sin egen prägel ifrån start, specifikt kopplat till våra egna ändamål och verksamhet. Vårt nya kontor ligger dessutom i ett attraktivt område med närhet både till innerstaden och leder. Flytten till de nya lokalerna betyder väldigt mycket för företagets fortsatta utveckling, allt ifrån att ha moderna och topputrustade faciliteter för både produkttestning och utveckling, till att skapa en inbjudande miljö för både befintliga som kommande anställda som främjar både samarbete såväl som inspirerar, säger Alexander Ernryd, CMO Fractal Design.


Uthyrningen innebär att fastigheten nu är uthyrd till 50%. Fractal Design hyr totalt 1 268 kvm på 1,5 våningsplan, till ett årsvärde om cirka 2,5 miljoner.

- Vi är väldigt glada för den här uthyrningen, dels för att Fractal Design är ett spännande och framgångsrikt bolag, dels för att uthyrningen är ett betydelsefullt steg i vårt mål att skapa ett modernt och attraktivt nav i vårt kluster i Högsbo, säger Ulrica Sjöswärd Regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.