De är bäst på stadsplanering

18 maj 2021

Örebroarna ger sin stad toppbetyg i Samhällsbarometern 2021, en undersökning som visar hur invånarna i landets tolv största kommuner upplever sin stad kopplat till stadsplanering, hållbarhet och digitalisering.

Bild: Fredrik Kellén
Bild: Fredrik Kellén

När örebroarna tycker till om planeringen av sin stad hamnar Örebro på första plats i Samhällsbarometern 2021. Hela 97 procent tycker att stadsplaneringen bidrar till lyckliga invånare och 85 procent av Örebroarna skulle rekommendera andra att bosätta sig i kommunen.

Enligt undersökningen upplever invånarna i Örebro att det finns en bra blandning av olika typer av bostäder, att nya bostadsområden och stadsdelar bidrar positivt till stadens utveckling samt att staden utvecklas i en positiv riktning.

– Om örebroaren känner en lycka av hur staden utformas, då har vi verkligen lyckats i vårt uppdrag, säger Erik Blohm, stadsbyggnadschef, Örebro kommun.

Samhällsbarometern är en undersökning om hur svenskarna upplever sin stad, som genomförs i landets tolv största kommuner av konsultföretaget Projektengagemang med hjälp av Kantar Sifo. I undersökningen ingår frågor om stadsplanering, hållbarhet och digitalisering. Kopplat till stadsplanering får Örebro högst betyg av samtliga kommuner, och sammantaget alla tre områden placerar sig kommunen på en andra plats tätt efter Lund.

– Vårt uppdrag handlar om att skapa attraktiva miljöer för de som bor, verkar och upplever Örebro kommun. Det här är ett fint kvitto på att det vi gör uppskattas av dem vi finns till för, säger Petra Åhlund, t.f. stadsbyggnadschef, Örebro kommun.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.