Dags för mässa och nyheter

24 januari 2019

Den 5-9 februari öppnar Stockholm Furniture & Light Fair återigen portarna. Lokalguiden kommer att vara på plats och kolla efter spännande nyheter. Men man kan smygkika på en del redan nu och för vissa är det t o m världspremiär.

HILO.jpg
Bilder: Mount Design

Allt fler företag arbetar i öppna kontorslandskap för att tillvarata fördelarna. Men inredningsmodellen utmanar också medarbetarnas behov av att ibland kunna jobba mer ostört – eller utan att störa. Sentida forskning har visat att arbete i öppna kontorslandskap passar vissa medan andra påverkas negativt. Behovet av individuella anpassningar är stort. 

Mount Design introducerar en nytänkande funktionell möbel för öppna kontorslandskap på årets Stockholm Furniture & Light Fair. En enkelt höj- och sänkbar omfamnande avskärmning som medger arbetsro, samtidigt som den största fördelen med ett öppet kontorslandskap bibehålls – öppenheten för samarbete och interaktion.

HILO är en fristående möbel som dockas till skrivbordet. Stilren i sin formgivning omfamnar den arbetsplatsen rejält och är konstruerad helt utan springor med väl tilltaget djup. Allt för att åstadkomma en så effektiv avskärmning som möjligt. Höjden regleras steglöst genom att trycka på en knapp under skrivbordet.

- Aktivitetsbaserade kontor stimulerar till samarbete och kreativitet. Så jag ville inte kompromissa när jag utvecklade HILO. Idag känner jag mig stolt över att vi kan presentera en möbel som är både platsbesparande, akustiskt smart och som bidrar till ökad produktivitet och arbetsglädje på arbetsplatsen, säger Patrick Karlsson, formgivare på Mount Design.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.