Coworking till Hagastaden

19 juni 2018

Kungsleden AB har tecknat ett 12-årigt hyresavtal med co-workingaktören Convendum om 5 500 kvm i det unika kvarteret Blästern 14 på Gävlegatan i hjärtat av Hagastaden.

Convendum är ett co-workingkoncept i premiumsegmentet med fokus på service, teknik och design. Företaget finns idag på sju platser i Stockholms innerstad samt i Göteborg. Konceptet bygger på flexibla hyresavtal med medlemskap som ger tillgång till kontor, samt öppna arbetsplatser och konferensmöjligheter med all tänkbar service inkluderat. Convendum är en kedja av kontorscenters och en ny mötesplats för innovation, kapital och utveckling där små och medelstora företag inom olika branscher möts.


Convendum etablerar ett åttonde center i Stockholm i form av en hel fastighet på ett mycket intressant läge.

Håkan Jeppsson, VD, Convendum.


Fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm ligger alldeles intill Torsplan och den nya stadsdelen Hagastaden. Den har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat tjänstgjort som kontor och magasin åt Philips Sverige. Hela kvarteret Blästern 14 genomgår nu en totalrenovering och byggs om till både hotell och moderna kontor om totalt 17 000 kvadratmeter. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på konceptarbetet för både hotellet och co-workingkonceptet, både vad gäller k-märkta detaljer samt industriella inslag.

- Convendum etablerar ett åttonde center i Stockholm i form av en hel fastighet på ett mycket intressant läge, dessutom samlokaliserat med nya Nobis Hotel vilket ger ett mycket starkt serviceutbud för våra medlemmar och hyresgäster, säger Håkan Jeppsson, VD, Convendum.

Fastigheten kommer att certifieras enligt LEED Gold och hyresavtalet med Convendum är ett grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresgäst och hyresvärd om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda vilket ligger helt i linje med bådas miljöprofil. Beräknad inflyttning sker under första kvartalet 2020.

- Vi välkomnar Convendum som ny hyresgäst till Kungsleden. Convendums framgångsrika co-workingkoncept kommer samlokaliseras med Nobis nya hotell och skapa en ny destination i Stockholm – en oas i staden – för hotellgäster, företag, grannar, andra stockholmare och turister”, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.