Coworking slår upp portarna i Åkersberga

21 mars 2024

Åkersberga Centrum växer med ett 1 500 kvm stort coworking-kontor, där både större och mindre företag kan hyra in sig. Företaget bakom det nya co-working-kontoret är The Connection Sweden.

Bild: Citycon
Bild: Citycon

Åkersberga Centrum vill tillsammans med The Connection på detta sätt möta ett existerande behov i centrala Åkersberga vad gäller kontorshotell, så kallad co-working.

– Vi är mycket glada över att välkomna The Connection till Åkersberga Centrum. Vi är övertygande om att Österåkers många småföretagare kommer att uppskatta denna tjänst vi nu kan erbjuda i centrum. Det är dessutom ett välkommet tillskott på andra våningen i vårt centrum, säger My Roussakoff, Centrumchef för Åkersberga Centrum.

Det nya kontorshotellet i Åkersberga Centrum planerar att öppna sina dörrar under hösten 2024 efter att ombyggnationen av lokalen är klar. Totalt handlar det om en stor yta på ca 1500 kvm som det nya kontorshotellet The Connection ska husera i.

– Med The Connection avser vi skapa en arena, där nystartade företag, tillväxtföretag såväl som mogna företag ges förutsättningar för tillväxt på ett långsiktigt hållbart sätt. The Connection kommer att bli det första helautomatiska kontorshotellet i Sverige. Med möjlighet till kontor och events kommer vi bli en aktiv del av möteslivet i Åkersberga. Vi bjuder in företag, föreningar, kommunen, nyföretagarcentrum m.fl. att bli en del av denna nya mötespunkt. Vårt mål är att bli den självklara samlingspunkten i Åkersberga, säger Stefan Rapp, grundare av The Connection.

För Citycon, som äger Åkersberga Centrum, är detta en del i en långsiktig strategi, där man strävar efter att kunna erbjuda besökarna handel, dagligvaror, restauranger och caféer i kombination med ett brett utbud av service av olika slag.

– Vi ser att det nya kontorshotellet ger stora möjligheter till lokalt nätverkande för företagare och entreprenörer i Åkersberga och hela Österåkers kommun. Dessutom är Åkersberga en viktig knytpunkt för lokala pendlare, så vi ser verkligen att The Connection har en viktig plats att fylla, säger Maya Carlqvist, Senior Leasing Manager för Citycon i Sverige.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.