Coworking på norrländska

7 september 2023

Norrländska coworkingföretaget House Be har i dagarna tagit över driften av coworkinganläggningen T22 i Luleå. T22 är en populär plats för företag, start ups, frilansare och andra digitala nomader som bor och verkar i Luleå. House Be, en coworkingaktör med rötterna i Åre, har sedan 2017 vuxit stadigt och finns nu förutom i Åre även i Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall och Östersund. Från och med nu ska House Be skapa sin version av ”coworking på norrländska”.

coworking.jpg
Bilder: House Be

Lokalerna, som ägs av fastighetsbolaget Diös, innehåller öppna ytor med moderna arbetsplatser, studios för de som vill stänga dörren om sig samt mötesrum och konferenslokaler i varierande storlek. House Be kommer, med samma ödmjukhet och engagemang som T22, att bygga vidare på det befintliga communityt. Medlemmarna är kärnan i verksamheten och i dialog med dem hoppas bolaget nu kunna ge dem än mer värde.


work.play.be.

Genom mottot Work. Play. Be. vill House Be göra det enklare för sina medlemmar och andra norrländska företag att lyckas. På den plats där de vill leva. Här är nätverkandet en naturlig del av coworkingkonceptet och nyfikenhet det självklara tillvägagångssättet. House Be kallar det ”coworking på norrländska”.


Nu vill vi lära känna communityt i Luleå och med deras input skapa fler attraktiva event och aktiviteter som hjälper dem att nå sin fulla potential.

– Utan våra medlemmar är vi ingenting brukar vi säga. Nu vill vi lära känna communityt i Luleå och med deras input skapa fler attraktiva event och aktiviteter som hjälper dem att nå sin fulla potential. För oss är den lokala förankringen otroligt viktig och att få göra detta med T22 känns helt rätt. Att tillsammans med dem, partners och det lokala näringslivet nu få fortsätta att utveckla denna plats känns fantastiskt. Luleå är en viktig pusselbit, nu kan vi erbjuda vår tjänst till majoriteten av de som bor och jobbar i Norrland, säger Olof Pergament, vd för House Be.


möjligheter till nya affärer

T22 har varit en möjliggörare för lokala företag och entreprenörer. Nu är de båda coworkingaktörerna helt överens om att detta är ett steg i rätt riktning. Genom House Be får medlemmarna på T22 ta del av ett större sammanhang, ett välbeprövat innehåll, ett ekosystem bestående av partners, investerare och inte minst

1 500 medlemmar utspridda på nio orter. Det om något kommer skapa nya affärer.


– Vi har byggt T22 utifrån en stark tro på samarbete och flexibilitet, i och med fusionen med House Be blir vi nu en oerhört stark coworkingpartner som spänner över hela Norrland. Det ger fantastiska möjligheter för våra medlemmar att verka från fler orter på ett smidigt och modernt sätt säger Fredrik Stöckel, vd på T22.


T22, ett dotterbolag till Spin Growth koncernen, startade under 2018 utifrån en drivkraft att främja samarbete mellan såväl enskilda entreprenörer som bolag i alla storlekar. Man ville skapa en sweetspot för nätverkande och erbjuda ett enkelt och inspirerade företagande för medlemmarna, något som tidigare egentligen saknats i Luleå. Det blev startskottet för T22 som idag vuxit till en självklar mötesplats för medlemmarna och deras affärer.


rätt på många sätt

House Be öppnade under förra året upp fyra nya enheter; två i Skellefteå, en i Umeå och en i Hudiksvall. Närmare 6 000 kvadratmeter adderades och idag ombesörjer House Be totalt 14 000 kvadratmeter. Ytor som redan skapat värde för företagare på de nio orter i Norrland där de är verksamma. Medlemskap för större företag har utvecklats för att möta det behovet och aktivitetskalendern har fullkomligt exploderat.


– Det är en dröm att genom House Be få bidra till att skapa mervärde till företagandet i Luleå. Det är så rätt på så många sätt. Platsen, tiden och bolagen som gör detta. Det finns många synergier mellan House Be och T22, nu ser vi fram emot att bygga vidare och utveckla både communityt och ekosystemet kring det. House Be T22 ska vara en naturlig samlingsplats där nätverkande är en del av vardagen, avslutar Ulrika Boström, Community Manager i Luleå.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.