Coworking i showroom

6 december 2018

En av Nordens ledande leverantörer av inredning för offentlig miljö öppnar för första gången upp sina kontor för en storsatsning på coworking. - Vårt samhälle förändras i en snabb takt och i den rådande globala delningsekonomin växer nya sätt att arbeta fram. På Senab drivs vi av möjligheten att skapa miljöer där människor och företag kan växa. Möjligheten till coworking ligger därför helt i linje med det vi tror på – ”Space for big ideas”. Satsningen sker på samtliga 13 Senabkontor över hela landet.

För att öka samverkan med andra intressanta aktörer, dela kunskap, tänka nytt och tänka bättre, upplåter Senab nu sina centralt belägna showrooms från Luleå i norr till Malmö i söder till coworking.

– Det här känns som ett mycket spännande upplägg som genererar ny kunskap, möjligheter till större nätverk och många andra positiva synergier, säger Mikael Grundén, VD på Senab.

Det första coworking-kollegorna kommer till Senabs showroom i Göteborg. Brainforest, en strategisk kommunikations byrå med 30 anställda har nu några medarbetare placerade på Senab i Göteborg och resterande medarbetare sitter i Borås. Verksamheten är 50% digital och 23% är internationella uppdrag.

– Det är ett spännande steg som ger oss ännu större möjlighet att fokusera på coworking, när vi kommer närmre kunden på ett helt nytt sätt. För oss som strategisk kommunikationspartner känns det som ett naturligt steg, säger Peter Algebäck, VD på Brainforest.

Samtidigt flyttar RankOne in på Senabs showroom i Luleå. Detta är ett nytt start up-bolag som byggger en social plattform riktat mot e-sport och gaming. Företaget består idag av fyra personer med bakgrund inom IT, affärsutveckling och en stor dos passion för gaming.


Det är ett spännande steg som ger oss ännu större möjlighet att fokusera på coworking, när vi kommer närmre kunden på ett helt nytt sätt.


- Möjligheten till coworking passar mindre företag och start ups som behöver flexibla kontorsmiljöer att växa i där långa dyra hyresavtal kan vara ett hinder för tillväxten. Vi riktar oss till företag med ambitioner och som uppskattar inspirerande arbetsmiljöer. Vid coworking får hyresgästen tillgång till gemensamma faciliteter och nödvändiga arbetsredskap såsom till exempel nätverk, skrivare och bokningsbara mötesrum. Med flexibiliteten i fokus kan företaget skräddarsy den lösning som passar just nu, utan att begränsa sig för snabba förändringar. Behoven kan variera stort från endast en touch down plats till eget låsbart rum. Med coworking kan denna flexibilitet uppnås och samtidigt ges möjligheter till sociala samspel och interaktion med andra företag och branscher.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.