Copper Building fräschas upp

19 maj 2020

Två våningsplan i anrika Copper Building håller just nu på att renoveras till moderna kontorslokaler. ”Om man kommer in nu har man en chans att sätta sin egen prägel på kontoret”, berättar Cecilia Hultberg, leasing manager, Newsec.

Copper Building uppfördes redan 1975 på klassisk mark på Klara Södra Kyrkogata i Stockholm. Namnet härstammar från byggnadens kopparfasad som sticker ut i mängden bland flera andra kontorshus på gatan. Geografiskt är det så centralt man kan komma i Stockholm, kontorshuset ligger mitt emellan Sergels torg och Stockholms Centralstation. Förutsättningarna för att Newsec snabbt ska kunna fylla de nyrenoverade ytorna är med andra ord rätt goda. 

Vi har tänkt att det till stor del kommer att bli ett öppet landskap med väldigt mycket ljus.

– Vi har redan hyrt ut en del på plan fyra, just nu finns det bara 770 kvm tillgängligt. Dock har vi hela plan fem kvar att hyra ut. Det består av 1 100 kvm och minsta ytan man kan komma ner i är cirka 500 kvm, då delar man bara av planet rakt av. Där kan man vara väldigt flexibel och om man kommer in nu under våren kan man påverka materialval och även planlösning till viss del, säger Cecilia Hultberg. 

Inflyttning efter sommaren

I april började man med en total utblåsning av kontorsytorna. Under sommaren kommer uppbyggnaden att äga rum och bland annat kommer fönster att bytas ut och belysning, innertak, golv, kakel och klinker kommer också att ersättas med nytt och fräscht. Efter sommaren förväntas de första hyresgästerna kunna flytta in.

– Vi har tänkt att det till stor del kommer att bli ett öppet landskap med väldigt mycket ljus. I och med att det är pelarbyggt, och inte så många bärande väggar, får man en luftighet i planlösningen. Vi bygger också ett stort fint pentry i vinkel med plats för större samlingar, säger Cecilia Hultberg. 

lounge för besökare

Totalt består Copper Building av nästan 10 000 kvm och förvärvades av Folksam för tre år sedan. Några av dagens hyresgäster är Polisen och Svenska Kyrkan. I marknadsföringen trycker Newsec mycket på det fördelaktiga läget, men även den gemensamma receptionen har varit ett säljargument som slagit väl ut. Hyresgästerna kan även hyra konferensrummen i entrén utan extra kostnad.  

– Det har gjorts mycket i entréplan och i dag märker man att hyresgäster lägger stor vikt vid sociala ytor och lounger. Copper Building är lite unik med en lounge för besökare och mötesrum man kan boka upp sig på. Det är något vi har fått bra respons på. I receptionen kan man också lämna och hämta bud och det erbjuds även en mängd konciergetjänster, säger Cecilia Hultberg avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.