Cityläge för coworking i norr

18 oktober 2022

T22 i centrala Luleå är ett all-inclusive coworking space där man får allt man behöver. Sedan starten 2018 har spacet huserat i Shopping Galleria och nu flyttar man snart till större lokaler i samma byggnad. ”Här får man som medlem direkt närhet till citylivet, hotell, flygbussar och eventlokaler. Hos oss har man gångavstånd till allt”, säger Fredrik Stöckel, vd på T22.

Arbetet med att konvertera en tidigare butiksyta till nya fräscha ytor för T22:s medlemmar är i full gång. Man har just börjat bygga om den stora ytan och fokus ligger nu på att få den effektiv och i drift i november. 

– Just läget är en av våra styrkor. Är man ett enmans- eller fåmansföretag är det jättesvårt att hitta lokaler centralt. Då blir detta ett attraktivt alternativ där man kan sitta mitt i city och ha en trevlig representation för kunder och dra nytta av alla andra fördelar som finns med ett centralt läge, säger Fredrik Stöckel, vd på T22.

Vi har haft en bra beläggning sedan starten 2018, även under pandemin.

Utbudet av coworking i Luleå är begränsat och T22 är i princip ensamma om sitt koncept i staden vilket gjort att intresset varit stort redan från start. Även under pandemin.

– Det har varit ett bra intresse. Ända sedan starten 2018 har vi haft en bra beläggning, även under pandemin. Under den perioden körde vi ett rabatterat pris, vi tyckte att det var bättre att göra så än att vi skulle tappa massa gäster. Och vi hade ett bra tryck hela vägen.

Olika medlemskap

På T22 ingår allt man kan tänkas behöva; WiFi, skrivare, förvaringsskåp och givetvis gott kaffe. De generösa öppettiderna sträcker sig dygnet runt ifall man behöver jobba på kvällar eller nätter. Men utanför kontorstid är det självbetjäning som gäller. Spacet har flera olika sorters medlemskap och i den nya lokalen kommer man framöver även kunna erbjuda dagspass för de som endast behöver en plats över dagen.

– Vi har ett loungemedlemskap där man får tillgång till de allmänna ytorna och mötesrum med den stora skillnaden är att vi har en clean desk-policy vilket innebär att det man tar med sig när man kommer, tar man också med sig när man går för dagen. Sedan har vi de som behöver ett eget skrivbord, de som sitter med större skärmar, där kan vi erbjuda ett privat skrivbord i landskap tillsammans med lite kompisar. Då får man ett skrivbord och ett låsbart skåp där man kan lämna sina grejor. Sist men inte minst har vi en egen låsbar studio som vi kan erbjuda våra medlemmar. Det passar bra för de som behöver ett eget rum och som vill kunna stänga om sig, säger Fredrik Stöckel.


– Coworking är ett smart alternativ. Man betalar för det man använder och man slipper bekymmer med många fakturor för till exempel internet, larm och städ. Och så har man såklart korta uppsägningstider, vilket gör det hela väldigt flexibelt och bekymmersfritt fortsätter han.

För ett loungemedlemskap är priset 1 995 kr per månad, för ett eget skrivbord är det 3 495 kr per månad och studion kostar 4 995 kr per person.

Coworking hett alternativ

Intresset för alternativa kontorslösningar ökar i takt med att hybridarbete har blivit allt vanligare. Många företag har medarbetare som behöver ett satellitkontor någonstans, eller så finns det de som representerar ett större bolag som inte finns på orten. Då kan coworking vara ett hett och smart alternativ.

– Vi märker att den typen av förfrågningar kommer. Det är också lite extra ljus på norra Sverige just nu, det händer mycket här i och med den ”gröna omställningen” och det har blivit ett extra intresse utifrån det. Många bolag har säljresurser som kommer upp och behöver snabbt hitta ett ställe att sitta på.

Fredrik Stöckel tror att coworking kommer bli allt mer populärt och att pandemin gjorde att folk fick upp ögonen för att man faktiskt kan jobba på lite olika sätt och inte behöver sitta innanför företagets fyra väggar jämt.

– Hybridlösningar där man kanske dels har det traditionella företaget, men även coworkingplatser lite mer utspritt över landet, är nog här för att stanna. Det blir bland annat lättare att rekrytera och attrahera rätt personal. Jag tror att marknaden är fortsatt ljus. I större städer är coworking de facto standard, det är dit man går och sätter sig när man startat ett företag eller jobbar som frilans, men i norra Sverige ligger vi kanske något år efter, avslutar han.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.