Butiksläge i Partille Port

24 augusti 2020

Med planerad byggstart i höst ska Byggnads AB Tornstaden ansvara för byggnationen av cirka 230 hyresrätter och 3 000 kvm kommersiell yta i Partille Port på uppdrag av Magnolia Bostad. Projektet ska uppföras enligt Miljöbyggnad Silver och första inflyttning beräknas bli vid årsskiftet 2022/2023. Fastigheten kommer att ägas och förvaltas av Heimstaden Bostad.

magnolia bostad.jpg
Bild: Magnolia Bostad

Hälften av bostäderna utgörs av 2 rok och resterande av 1 och 3 rok. Husen har ritats av Arkitema Architects och får en fin dynamik med varierande höjder. Uteplatser och terrasser blickar ut mot en grönskande innergård och på bottenplan planeras bland annat för en stor matbutik.

Stadsdelen Partille Port växer fram i ett naturnära läge, bara 15 minuter från centrala Göteborg. I området finns bland annat Partille Arena, kultur-och utbildningscenter samt ett stort köpcenter.

- För oss på Magnolia Bostad är det viktigt att samarbeta med totalentreprenörer som förstår villkoren för effektiv bostadsproduktion och vi är glada att nu påbörja ett samarbete med Byggnadsaktiebolaget Tornstaden, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.

- Vi ser fram emot att, i nära samarbete med Magnolia Bostad, förverkliga projektet Partille Port. De är en ny kund för oss på Tornstaden och vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta förtroendet som vi har fått, säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.