Bolag nr 12 till Stuveriet

12 januari 2023

HR-techbolaget Adway flyttar till nya lokaler i Stuveriet på Masthuggskajen. Flytten är en del i bolagets expansion och satsning på företagskultur. Med nya moderna lokaler, mitt i stadens kreativa centrum, får Adway möjligheten att utvecklas och ta nästa steg i sin företagsresa. Stena Fastigheter välkomnar därmed det 12:e bolaget till nybyggda Stuveriet.

- För oss är det viktigt att ha en attraktiv, inbjudande och rolig arbetsplats. Vi ser fram emot att flytta in i nya lokaler som möjliggör detta, säger Richard Sörensson, en av grundarna av Adway.

Stuveriet har ett starkt fokus på hållbarhet, kreativitet och mötesplatser. Fasaden är i återvunnen aluminium, energi kommer från solceller och cafét i entréplan serverar mat med hälsoprofil. De 16 våningarna är fyllda med bolag från olika branscher. Stuveriet ligger mitt i den nya stadsdelen Masthuggskajen, där City, Linnéstaden och Långgatorna möts. Här i hjärtat av den kulturella och skapande delen av stan sker nu en snabb utveckling när platsen förändras till en levande stadsdel fylld med folkliv, restauranger, bostäder och ett stort utbud av både nödvändigheter och nöjen.

Vår ambition är att skapa ett dynamiskt hus med plats för möten och nätverkande mellan företagen.

-Snart är hela Stuveriet inflyttat med intressanta och kreativa bolag inom olika branscher. Vår ambition är att skapa ett dynamiskt hus med plats för möten och nätverkande mellan företagen. Adway blir ett spännande tillskott i Stuveriet med sina höga ambitioner och intressanta koncept, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Adway flyttar in på våning 6 som består av cirka 1200 kvadratmeter till sommaren 2023. Lokalerna kommer att anpassas efter företages önskemål med en vision om att skapa en arbetsplats där de anställda som jobbar från Göteborg liksom alla globala kollegor och kunder kan mötas för kreativa och inspirerande samtal.


I Stuveriet sitter också animations- och visualiseringsstudion Brickland, BatteryLoop som ett företag inom Stena Recycling och arbetar med återvinning av batterier, Handelsbanken, Ekan Management, rekryteringsbolaget SMW Group, kommunikationsbyråerna Picler och Volym, e-kommersbolaget Juni Technology, rederiet Wallenius Wilhelmsen, Stena Line, Stena Fastigheter och i entréplan på Masthamnsgatan finns café BodyBuddy.

Fakta Masthuggskajen

  • På Masthuggskajen kommer totalt 1 300 bostäder, 6 000 arbetsplatser, restauranger, förskolor och hotell att växa fram.
  • Stena Fastigheter bygger 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger.
  • 2022 startade byggnationen av en ny halvö ut i älven. Här kommer Stena Fastigheter bygga flera nya kvarter med 300 hyresrätter och kontorshus.
  • Hela Masthuggskajen är hållbarhetscertifierat enligt Citylab Action.
  • Stena Fastigheters första kontorshus på Masthuggskajen är Stuveriet. Huset har 16 våningar och en uthyrningsbar yta på 7 600 kvm. Fasaden består av återvunnen aluminium och taket har sedumtak och solceller. Huset ämnar uppnå certifieringen LEED Platinum.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.