Bjuder in till markanvisningstävling

18 mars 2020

Järfälla kommun bjuder in till markanvisningstävling för två centrala kvarter i Barkarbystaden. Kvarteren ligger i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen och erbjuder ett strategiskt läge för kontorsetablering, kommersiell verksamhet, vårdverksamhet och bostäder.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Barkarbystaden med kvarter som ligger i direkt anslutning till den kommande tunnelbanan. Dessa kvarter kommer att ha ett mycket gynnsamt och strategiskt läge med liv och rörelse, bra kommunikationer, restauranger, handel och annan service precis utanför dörren, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande. 

Kvarter 9 har entré till Barkarbystadens tunnelbanestation i gatuplanet och har ett strategiskt läge för kontor och kommersiell verksamhet som restaurang, kafé och handel. Förutom kontor och centrumverksamheter kan kvarteret innehålla vårdverksamhet och bostäder i form av bostadsrätter eller äganderätter. Totalt omfattar kvarteret 30 000 kvm BTA, varav 10 700 kvm centrumverksamheter.

Kvarter 11 ligger mitt emot det centrala Sveatorget med Barkarbystadens tunnelbanestation. Läget erbjuder stora möjligheter för kontor, kommersiell verksamhet och bostäder i form av bostadsrätter eller äganderätter. Kvarteret omfattar totalt 27 000 kvm BTA, varav 2 800 kvm centrumverksamheter.

– Det här är två väldigt centrala och viktiga kvarter i Barkarbystadens utveckling till modern, hållbar, social och livfull stadsmiljö. Kvarteren ska bidra med attraktiva bottenvåningar och verksamheter som skapar dynamik i staden, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.