Bistro till GoCo House

1 november 2022

I våras stod det klart att restaurangoperatören Coor fick uppdraget att utveckla GoCo House mat- och dryckeserbjudande. Med några månader kvar till öppning presenteras nu Nola Bistro samt Vigor & Joy kafé - båda med fokus på hälsa, kvalité och matglädje. Hållbarhetstänket är genomgående med stort fokus på grön mat och lokala samarbeten.

nola.jpg
Bild: Nola Bistro

I februari månad öppnas dörrarna till GoCo House, områdets signaturbyggnad på 21 000 kvm med ytor för såväl kontor, coworking, forskning och med stora sociala ytor för att främja mötet och möjligheten till att träffas under kreativa och avslappnande former. Nu presenteras mat- och dryckesscenen som kommer bestå av Nola Bistro samt Vigor & Joy kafé. Båda under ledning av Coor.

Restaurangverksamheten är ett otroligt viktigt inslag utifrån flera perspektiv. Att skapa liv och rörelse i området, kunna ge service åt hyresgäster och grannskapet och inte minst - bidra till det personliga mötet.

- Restaurangverksamheten är ett otroligt viktigt inslag utifrån flera perspektiv. Att skapa liv och rörelse i området, kunna ge service åt hyresgäster och grannskapet och inte minst - bidra till det personliga mötet. Med bistro och kafé i huset stärker vi hela området och kan fortsätta arbeta mot att skapa en levande destination med de bästa förutsättningarna för att mötas, samverka och därifrån forma nya vägar till hälsoinnovation, säger Sofia Ekberg, projektledare på GoCo Health Innovation City.

Både bistro och kafé har stort fokus på växtrikets smaker där inspirationen till menyer hämtas från världens alla hörn. De lokala inslagen gör sig påminda i form av både samarbeten och det symboliska namnet på bistron - som hämtar sitt ursprung från potatisens historia.


- Nola är ett annat namn för potatis som härstammar från Alingsåsbygden där Jonas Alströmer, som tros vara den som förde potatisen till Sverige, levde och verkade. På samma sätt som vi svenskar först hade svårt att ta till sig av denna nya råvara så vill vi med Nola visa upp och uppmärksamma den gröna, hållbara matkulturen - som många tycker kan vara svår i början, men fantastisk när man väl får smak för den. Precis som med potatisen, säger Linda Höglund, Head of F&B Innovation and Concept, på Coor och fortsätter.

- Både bistron och kaféet står för hälsa och njutning där ambitionen varit att skapa en hälsosam upplevelse, utan att göra avkall på livets goda. Vi kommer att baka och producera en hel del själva men även samarbeta med såväl hantverksbagerier som lokala bondgårdar och producenter. Det har varit fantastiskt spännande och en stor inspirationskälla att utifrån GoCos visioner få skapa dessa båda verksamheter, helt skräddarsydda för området, avslutar Linda Höglund.

Nola Bistro kommer hålla öppet för lunch samt erbjuda catering och kvällsarrangemang. Vigor & Joy kommer hålla öppet vardagar från frukost till eftermiddag.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.