Automatiserat lager byggs i Jönköping

21 januari 2020

Projekt SIDOG Fastigheter är på cirka 7 000 kvm och det planeras för ytterligare 13 000 kvm.

Bild: Tosito

Företaget Emotion Logistics AB öppnar ett nytt och automatiserat lager i Jönköping under april 2020. Den moderna och skalbara logistikanläggningen byggs av Tosito i bolaget SIDOG Fastighet AB. Lokalisering sker i området Stigamo intill E4:an i Jönköping.

- Vi ser en stor potential i detta området kring södra Jönköping och det är glädjande att vi nu kan vara med att utveckla Stigamo och skapa nya jobb i Jönköping säger Tommy Fritz, VD Tosito AB, i ett pressmeddelande. 

I lagret ska logistiken hanteras i en automatiserad lösning genom konceptet Autostore som levererasav Element Logic AB. Verksamheten kommer i april att sysselsätta ett 15-tal medarbetare där rekrytering nu påbörjas. Kapaciteten är initialt dimensionerad för 700 orderrader i timmen och lagret kommer förutom Autostore bestå av ytor för returhantering, kundtjänst och förädling av produkter.

- Vi bygger för att hantera en mycket krävande logistik till både retail och direkt till konsumenter över hela världen. Med fortsatt stort förtroende att få driva och utveckla logistiken för många starka varumärken krävs vidare expansion. Fastighetsägaren är en otroligt ambitiös och väletablerad aktör med stort hjärta för det lokala. En partner vi känner oss väldigt tillfreds med för att genomföra denna satsning, säger Markus Kinnander VD Emotion Logistics AB.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.