Arkitekter till Emigranten

18 januari 2022

I den stomrena bottenvåningen på nybyggda Emigranten i Göteborg kommer det prisbelönade arkitektkontoret Bornstein Lyckefors att skapa sitt optimala Göteborgskontor. Det nybyggda huset Emigranten är en berättelse om ett kvarter som ritades för ett sekel sedan och nu äntligen står klart enligt den ursprungliga planen.

Emirganten_webben.jpg
Foto: Kalle Sanner

- Vi är otroligt glada att kunna välkomna Bornstein Lyckefors som nya hyresgäster i Amerikahusets nybyggda och toppmoderna tvilling Emigranten i Göteborg. Ett nybyggt kontorshus som nyligen fick ett hedersomnämnande för sin goda byggnadskonst då Göteborgs bästa byggnad utsågs, säger Katarina Uppling, uthyrare på Castellum Väst.

Utifrån en stomren lokal i markplan har Castellum gett oss stor frihet att skapa en ideal arbets- och mötesplats för våra medarbetare och kunder.

Nybyggda Emigranten ligger bokstavligen vägg i vägg med Amerikahuset, på Masthuggskajen som växer fram som stadens mest dynamiska nya stadsdel med anslående utsikt över Göteborgs hamninlopp. På taket finns uteterrass, trädgård och WorkOUT®, Castellums koncept för utomhuskontor på ca 500 kvm, som komplement till arbetsplatserna inomhus.


- För oss har det varit viktigt att flytten går till en del av Göteborg, i det här fallet Masthuggskajen, som är under en spännande omvandling. Utifrån en stomren lokal i markplan har Castellum gett oss stor frihet att skapa en ideal arbets- och mötesplats för våra medarbetare och kunder, säger Susanna Dahl, kontorschef på Bornstein Lyckefors.

Lokalanpassningen påbörjas efter nyår och inflyttning i de 596 kvm stora bottenvåningen beräknas ske hösten 2022.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.