Areim säljer Trygg-Hansa-huset

11 september 2019

Areim som var mitt uppe i att utveckla kvarteret Brädstapeln säljer nu fastigheten till KPA Pension som är en del av Folksamgruppen.

Brädstapeln.jpg
Foto: Areim

Lokalguiden besökte kvarteret Brädstapeln i våras och talade med representanter för Areims om planerna på att bygga om hela kvarteret och tillföra en eventuell påbyggnad på Trygg-Hansa-huset.

I dagarna blev det dock klart att Areim gör sig av med fastigheten i en affär som klassas som en av de mest lukrativa någonsin rörande en enskild fastighet.

Priset som KPA Pension får betala för landmärket på Kungsholmen uppgår till över 4 miljarder kronor. Areim köpte fastigheten 2014 för mindre än hälften av den summan. 

- Brädstapeln 16 är ett utmärkt exempel på den typ av fastighetsinvestering som Areim letar efter. Ett projekt där vi kan vi bidra till stadsutvecklingen i Stockholm och lämna efter oss något som vi är stolta över. I vår affärsmodell ingår det att lämna över ägandet av våra projekt till en ägare som kommer att fortsätta förvalta fastigheten på ett ansvarsfullt och tidsenligt vis. Vi är mycket glada över att det är KPA Pension i detta fall, säger Therese Rattik, VD på Areim, i ett pressmeddelande.

Fastigheten byter ägare den 1 november 2019. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.