800 kvm coworking till Partille

13 juni 2019

I de nedre våningarna av Brf Kronhöjden i centrala Partille skapar Riksbyggen ett kommersiellt projekt med 2 000 kvm handel och kontor. Nu är den första hyresgästen klar, coworkingföretaget Hive Workspace, som erbjuder en kombination av kontorshotell och mötesplats i en inspirerande miljö.

Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över att kunna välkomna Hive Workspace till våra kommande lokaler i Partille. Läget är fantastiskt i direkt anslutning till Partille torg med närhet till både kommunikationer och Allum köpcentrum, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

Det här är Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år. Vi ser det som en möjlighet i våra bostadsprojekt att både skapa värde och en levande stadsmiljö.

– Coworking är framtidens arbetsplats där vi vill samla så många experter, entreprenörer och personligheter som möjligt. Vi ser nu fram emot att få utöka vår verksamhet med ett nytt kontorshotell med hög tillgänglighet i snabbväxande Partille, säger Peter Nordin, vd på Hive Workspace. Hive Workspace finns sedan tidigare i centrala Göteborg, Stockholm och Örebro.

I Partille, vid Allum och Kyrktorget, bygger Riksbyggen just nu Brf Kronhöjden. I huset, som har tolv våningar, finns 74 lägenheter i storlek 1–4 rum och kök. Preliminär inflyttning beräknas starta under kvartal 4, 2019. I de två bottenvåningarna skapar Riksbyggen en handelsfastighet, Kronhöjden Handel AB. Ytan om 2 000 kvm är avsedd både för kontor och butiker. Lokalerna kommer att vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2019/2020.

– Det här är Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år. Vi ser det som en möjlighet i våra bostadsprojekt att både skapa värde och en levande stadsmiljö, avslutar Carl-Johan Hansson.

Avtalet med Hive Workspace omfattar cirka 800 kvm.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.